Evenimentul Zilei > Social > CAMPANIA FAPTE BUNE. Strigătul unei femei imobilizate în scaunul cu rotile: „Am nevoie de o baie!”
CAMPANIA FAPTE BUNE. Strigătul unei femei imobilizate în scaunul cu rotile: „Am nevoie de o baie!”

CAMPANIA FAPTE BUNE. Strigătul unei femei imobilizate în scaunul cu rotile: „Am nevoie de o baie!”

În 1995, Maria Gădescu, 55 de ani, a suferit un grav accident în urma căruia a rămas paralizată. „Imediat după accident am fost abandonată de soț, astfel că singura soluție de ajutor a rămas mama mea”, povestește femeia.

Prin urmare, Maria s-a mutat în casa mamei, în comuna Dragomirești, Dâmbovița. „Când s-a întâmplat nenorocirea, mama era o femeie în putere și speram să rămână așa până la sfârșitul zilelor mele. Nu credeam că vor trece 20 de ani, mama va ajunge să aibă 80 de ani și mai multe boli cronice. A ajuns în situația în care respiră ajutată de un spray, iar în anumite situații o face doar cu ajutorul unui aparat”, mai spune Maria.

Cum poate fi ajutată

Cum bătrâna are ea însăși nevoie de ajutor, situația Mariei a devenit disperată. Ea nu se mai poate nici măcar spăla pentru că nu are baie și ar avea nevoie de una adaptată pentru persoanele cu handicap. „Mama abia se mai poate deplasa. De vreo două sau trei săptămâni chiar nu s-a mai dat jos din pat, iar eu sunt disperată pentru că nu am acces nicăieri. Sunt dependentă sută la sută de mama. Acum e vară și nu pot nici măcar să fac baie pentru că nu are cine să-mi aducă ligheanul la pat”, descrie ea situația în care se află.


FOTO: Maria Gădescu (medalion) a rămas cu paraplegie, în urma unui accident care a avut loc în 199Maria are nevoie de ajutor financiar sau de orice fel pentru amenajarea unei băi pe care să o poată utiliza. Construcția acesteia a început, însă resursele financiare ale femeii s-au epuizat. „Nu vreau neapărat bani, ci materiale de construcție. Orice, cât de puțin, îmi e de ajutor”.

Cine dorește să o ajute o poate contacta la telefon 0761.850.753 sau poate dona bani în contul RO76RZBR0000060010412557 LEI, RAIFFEISEN Târgoviște, deschis pe numele Gădescu Maria.