Evenimentul Zilei > Actualitate > Poveste incredibilă cu românce frumoase: prostituate noaptea, manageri ziua. Lucrau pentru Camorra din Nord-Estul Italiei
Poveste incredibilă cu românce frumoase: prostituate noaptea, manageri ziua. Lucrau pentru Camorra din Nord-Estul Italiei

Poveste incredibilă cu românce frumoase: prostituate noaptea, manageri ziua. Lucrau pentru Camorra din Nord-Estul Italiei

Poveştile Marianei, Stelei, Adrianei şi a multor alte fete din zona Teraglio sunt incredibile. Este vorba despre o infinitate de angajări fictive. De exemplu Ramona făcea noaptea trotuarul la Teraglio, (strada vilelor veneţiene) iar ziua era manager. O cunoşteau foarte bine şi carabinierii. Depusese denunţuri de jaf asupra sa la întunericul serii: Lucrez ca prostituată în faţa restaurantului Bacareto, scria ea cerând recuperarea poşetei cu încasările din noaptea respectivă.

Ramona, prostituată şi întreprinzătoarea

Nimic neobişnuit dacă nu era vorba de aceeaşi femeie, Ramona Mariana Ghiotu, 21 de ani, româncă, oficial înregistrată ca administartor unic al unei societăţi de construcţii care operează în zona Veneţiei din anul 2000.  Garda de Finanţe a dorit să clarifice situaţia şi a descoperit că povestea ciudată a Ramonei nu era un caz singular. Şi fata de 24 de ani, Stela Puşcaşu, ’’colega’’ sa de trotuar se afla la vârful societăţii Stella Cooperativa, care activa în sectorul construcţiilor.

Prostituată noaptea şi manager în construcţii ziua 

Iat-o şi pe Adriana Baciu, altă tânără româncă, altă fiinţă cu curriculum de manager în construcţii. Dar lista e lungă: Alina Taraburcă, Simona Trif, Petronela Ambruş, Annamaria Ilie, Geometra Tiliban, Ioana Weber. Toate fete în jurul a 20 de ani din Est, ’’fetele de la Teraglio’’, toate angajate în diferite firme ale aceluiaşi grup, totul făcut cu un dublu scop. Angajările lor erau false, dar cu contracte adevărate, studiate la modul de a obţine un dublu avantaj: permis de sejur pentru fetele străine şi câştigurile în contrapartidă garantate, adică pentru propietarii firmelor, care aveau astfel un control total. Fetele n-au dat niciodată  măcar vreo secundă pe la serviciu. Ziua.

Grupul infracţional în chestiune, care are 15 societăţi, face parte din clanul Casalesi, al celebrei Camorra

Bossul este Luciano Donadio, considerat  cel mai tare din Nord-Est, cu baza pe litoralul veneţian, la Eraclea, prima localitate din zona Veneto, cu parfum strident de camorra.

Mafie şi politică, este o noutate pentru zona Veneto. Noua mafie s-a mutat în nordul Italiei.

Dincolo de extorcare, de spălare de bani, de cămătărie, de control mafiot al teritoriului care presupunea taxe de protecţie, existau şi angajări fictive şi alte activităţi criminale. Erau angajate prostituate, dar şi deţinuţi sau rude ale acestora, apropiate clanului, migranţi clandestini. Obiectivul era mereu acelaşi: bani şi putere.

Sute de migranţi angajaţi şi concediaţi în scurt timp

Dar păstraţi exact cât era necesar pentru a obţine prestaţia necesară pentru şomaj. Care, desigur, n-a fost încasată de falşii angajaţi, ci de organizaţia mafiotă. ’’Societăţile controlate de asociaţia-mamă au obţinut astfel  mii de ajutoare de şomaj şi alte beneficii de securitate socială’’, spun anchetatorii. În acest fel, toată lumea era mulţumită, angajaţii cu sejurul în regulă, mafioţii cu conturile pline. Până când toată această filieră, urmărită de ani de zile a căzut brusc… dezvăluie Corriere della serra.