Evenimentul ZileiEVZ SpecialCamioane cu oxigen deturnate, provizii furate, morţi nedeclaraţi, spital în flăcări. Țara sufocată de varianta „dublu mutantă”

Camioane cu oxigen deturnate, provizii furate, morţi nedeclaraţi, spital în flăcări. Țara sufocată de varianta „dublu mutantă”

Camioane cu oxigen deturnate, provizii furate, morţi nedeclaraţi, spital în flăcări. Țara sufocată de varianta „dublu mutantă”
Lucrurile continuă să se înrăutățească în India, după ce a izbucnit un incendiu într-o secție COVID, ucigând 14 persoane, iar noile cazuri ajung  330.000 pe zi.
Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 14 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale. Iar alţi  24 de pacienţi COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.
Incendiul care a izbucnit în jurul orei 3 dimineața, a fost stins, dar nu înainte ca 14 pacienți – mulți care erau intubați și greu de evacuat – să fi murit.

Un martor ocular, Avinash Patil, a declarat reporterilor că niciun medic nu era prezent în acel moment. „Am primit un telefon în jurul orei 3 dimineața de la un prieten a cărui soacră a fost internată la spital”, a spus el. „Când am ajuns la spital, am văzut mașini de pompieri afară. ATI de la etajul al doilea a fost cuprins de fum. Doar două asistente erau acolo. Pompierilor le-a luat aproximativ o jumătate de oră să stingă flăcările. Am putut vedea 8-10 cadavre acolo”.

La începutul săptămânii, o scurgere de oxigen în statul Maharashtra, în apropierea locului în care a izbucnit incendiul, a dus la moartea a 24 de pacienți COVID-19 care se aflau pe ventilatoare. India a raportat cel mai mare număr de cazuri într-o zi, înregistrând 332.730 de infecții noi într-o perioadă de 24 de ore. În aceeași perioadă, 2.263 de persoane au murit cu COVID-19.

India a fost copleșită de noi cazuri asociate cu o lipsă critică de oxigen, paturi de spital și acum ventilatoare

Multe familii disperate au fost forțate să apeleze la piața neagră, unde au reușit să cumpere un loc în spital de la administratori corupți.

Creșterea numărului de cazuri vine în timp ce se organizează mitinguri politice și, după o ceremonie religioasă de o lună, care continuă să adune milioane de oameni la râul Gange.

Primul ministru din India, Narendra Modi, a fost criticat pentru că nu a impus un blocaj național pentru a încerca să atenueze răspândirea și pentru că a organizat mitinguri înainte de alegerile din mai.

Oficialii guvernamentali au declarat că blocarea de la începutul pandemiei a fost devastatoare din punct de vedere economic pentru mulți muncitori care au mers pe jos până în satele lor, purtând virusul cu ei.

Modi a numit focul de la ATI „tragic” și a transmis condoleanțe pe Twitter. Multe dintre comentariile pe tweet-ul său i-au sugerat să apeleze la un blocaj național pentru a încerca să salveze vieți.

Într-o expunere șocantă publicată în revista Time , jurnalista indiană Rana Ayyub descrie o imagine groaznică de la faţa locului, scriind despre camioane cu oxigen deturnate și furând provizii pentru propriile lor spitale, dar și acuzații tulburătoare despre decese nedeclarate. Ayyub dă vina pe Narendra Modi acuzându-l că ignoră faptul că mitingurile sale în stil Trump sunt ocazii numai bune de răspândire a bolii.

Avioanele de lux ale bogătașilor indieni au aterizat în Marea Britanie înainte de interdicții

Opt avioane private -cu potențial coronavirus- au aterizat la Londra înainte de interdicția britanică cu privire la călătoriile din India, la ora 04:00. Marea Britanie a adăugat India la „lista sa roșie” a țărilor afectate de pandemie. Începând de vineri, orice britanic care se întoarce din India trebuie să fie pus în carantină timp de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern.

Toți cetățenii non-britanici sau non-irlandezi vor avea interdicția de a intra în totalitate în țară dacă au fost în India în ultimele 10 zile. Primul ministru britanic Boris Johnson a trebuit să anuleze propria sa vizită de stat în India, programată pentru săptămâna viitoare, ca „măsură de precauție”.


Accesează: