Potrivit unui comunicat remis duminică Agerpres, la audiere urmează să fie abordate, printre altele, aspecte ce ţin de stadiul actual al absorbţiei fondurilor europene şi strategia de reorganizare a activităţii ministerului de resort, precum şi acţiunile avute în vedere pentru creşterea performanţei instituţiilor cu atribuţii în absorbţia fondurilor UE şi măsurile concrete pentru accelerarea absorbţiei banilor europeni. 

Audierea ministrului Fondurilor Europene va avea loc, începând cu ora 14,00, în sala de şedinţe a Comisiei pentru afaceri europene. 

"Mă aştept ca domnul ministru să explice de ce gradul de absorbţie a fondurilor europene pe anul 2016 este zero. Mă aştept, în egală măsură, ca ministrul să ofere răspunsuri cât mai exacte cu privire la strategia proprie pentru stimularea unei mai bune absorbţii a banilor europeni şi pentru urmărirea alocărilor pe axele de finanţare, precum şi cu privire la viziunea asupra rolului MFE în identificarea pe parcurs a nevoilor reale din domeniile programelor operaţionale, mai ales modalitatea în care se va asigura adaptarea acestora la solicitările beneficiarilor. De asemenea, comisia noastră va readuce în discuţie măsurile vizate de MFE în ceea ce priveşte Planul Juncker, în condiţiile în care este o prioritate ca proiectele cu care vine România în cadrul Planului Juncker să fie foarte bine ţintite pentru a creşte şansele lor de finanţare", a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.