Cămătarul din Chișineu Criș a fost prins. Cerea dubândă de 100% lunar

Cămătarul din Chișineu Criș a fost prins. Cerea dubândă de 100% lunar

Cămătarul din Chișineu Criș a fost prins. A fost nevoie de doi ani ca să se afle de faptele lui. Dădea bani cu împrumut și dobândă ce ajungea la 100% lunar. Îl apelau oameni cu probleme, care nu conștierntizau că după o lună, sau douăî, trebuiau să îanpoieze de două ori suma luată cu împrumut. Când aceștia nu aveau bani, cămătarul devenea extrem de violent.

Polițiștii orașului Chișineu Criș au desfășurat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de cămătărie, iar în final, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistrațior Judecătoriei Chișineu-Criș cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de camătă. În urma percheziției domiciliare, în imobilul deținut de cel bănuit au fost găsite 17 carduri bancare, 6 cărți de identitate și alte înscrisuri, precum și 15.600 de lei și 70 de euro, fiind identificate până în prezent 29 de persoane vătămate.

”Polițiștii au stabilit că, începând din anul 2016,  bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, percepând o dobândă lunară de 50% și 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutați cărți de identitate și carduri bancare de salarii”, arată Biroul de Presă al Poliției Arad.

 

Ne puteți urmări și pe Google News