Calvarul gospodinelor: Cum scăpați de grăsimea întărită din cuptor

Calvarul gospodinelor: Cum scăpați de grăsimea întărită din cuptor Sursa foto: dreamstime.com

Să faci curățenie poate părea dificil pentru unele persoane, mai ales atunci când vine vorba de grăsimea întărită din cuptor. Aceasta este dificil de curățat, însă gospodinele cu experiență au găsit câteva metode ingenioase care îl pot curăța în doar câtea minute. Nu trebuie să dai foarte mulți bani pe produse scumpe de curățenie pentru a avea o casă curată.

Cum facem curățenie în bucătărie simplu și rapid

De cele mai multe, să faci curățenie în bucătărie poate fi o corvoadă, acolo fiind diverse pete de grăsime. Curățarea cuptorului poate fi o muncă obositoare, însă este absolut necesară, fiind foarte important ca acesta să fie curat. Din fericire, există câteva metode simple care ne ajută să aveam o bucătărie perfectă, fără pete de grăsime.

Este indicat să curățăm electrocasnicele după fiecare utilizare, atunci când petele sunt proaspete. Puține persoane reușesc să facă asta, de multe ori nemaiavând energia necesară și pentru curățenie. Însă există metode inteligente care ne simplifică muncă. Una dintre metode este foarte simplă. Pentru a curăța mai ușor grăsimea din cuptor trebuie să îl lași să se încălzească puțin înainte. Odată ce acesta este puțin cald, va fi mult mai ușor să ștergi eficient murdăria cumulată.

Trucuri pentru curățenie

Sursa foto: Bethany Fontaine / Youtube

Curăță cuptorul cu bicarbonat și oțet

O altă metodă simplă și eficientă de a curăța cuptorul este o pastă făcută din bicarbonat și oțet. Aceste două ingrediente, care se găsesc în orice bucătărie, fac minuni atunci când vorbim de curățenie. Mulți dintre noi folosim această combinație la curățarea mașinii de spălat, însă este eficientă și atunci când vorbim de grăsimea întărită din cuptor. Amestecă cele două ingrediente și apoi aplică-le pe pereții cuptorului. Lasă câteva minute să acționeze, apoi șterge cu un burete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poți folosi bicarbonatul de sodiu și la curățarea grăsimii uscate de pe aragaz. Prepară o soluție din jumătate de cană de bicarbonat și jumătate de apă cadă. Aplic-o pe toată suprafața aragazului și las-o câteva minute să acționeze. Dacă petele sunt proaspete, sunt suficiente două, trei minute. Dacă sunt mai vechi, soluția trebuie să acționeze cel puțin 10 minute. După ce își face treaba, cu un burete sau o lavetă moale, poți îndepărta reziduurile.

Soluții eficiente cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu. Sursa: dreamstime.com

Bicarbonatul de sodiu, aliat când faci curățenie în bucătărie

Fiecare gospodină își dorește ca bucătăria sa să strălucească de curățenie, însă este mai dificil atunci când gătești zilnic. Nu dar cuptorul și aragazul sunt dificil de curățat, ci și dulapurile din apropierea lor, pe care există pete de grăsime. Și în acest caz tot bicarbonatul de sodiu ne este aliat, cu ajutorul lui reușind să elimini orice pată de grăsime din mobilă.

Pentru a prepara soluția de curățare a mobilei ai nevoie de o lingură de apă caldă, o lingură de bicarbonat și jumătate de lingură de detergent de vase. Cu ajutorul unei lavete aplică această pastă pe suprafețele murdare. Freacă ușor, cu mișcări circulare, apoi clătește cu apă caldă. Mobila de bucătărie va arăta ca nouă într-un timp scurt, fără să depui prea mare efort, potrivit celor de la terra.com.