Bicarbonatul de sodiu, un adevărat aliat în gospodărie. Curăță orice murdărie

Bicarbonatul de sodiu, un adevărat aliat în gospodărie. Curăță orice murdărieBicarbonat de sodiu. Sursa foto: Dreamstime

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient comun în dulapul nostru, poate fi o soluție excelentă pentru economisirea banilor și a efortului atunci când vine vorba de curățenie.

Bicarbonatul de sodiu poate fi o alternativă economică la produsele chimice pentru uz casnic din supermarketuri. Acest ingredient versatil poate ajuta la eliminarea petelor, murdăriei și mirosurilor neplăcute din casă.

Poți curăța accesoriile animalului tău de companie

Produsele chimice de uz casnic pot reprezenta un pericol pentru animalele de companie atunci când sunt folosite cu neglijență.

E important să știți că bicarbonatul de sodiu este un ingredient inclusiv în medicina veterinară. Pentru a curăța vasul din care animalul dumneavoastră mănâncă, încercați să-l spălați cu o soluție de bicarbonat și apă.

În plus, dacă litiera pisicii continuă să emanate mirosuri neplăcute chiar și după ce ați spălat-o, încercați să presărați un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe fund înainte de a adăuga nisipul.

Unele animale pot fi mai insistente în marcarea teritoriului. În acest caz, bicarbonatul de sodiu poate fi de ajutor.

După ce ați șters petele cât mai bine cu un prosop de hârtie, aplicați bicarbonat de sodiu pe zona afectată. După ce s-a uscat, puteți aspira simplu. Astfel, petele și mirosurile neplăcute vor dispărea complet.

Spălați fructele și legumele cu bicarbonat

Pentru a vă asigura de igiena mâinilor înainte de a mânca și pentru a curăța fructele și legumele pe care le consumați, există o metodă simplă.

Adăugați 2-3 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă minerală sau sifon și veți avea o soluție eficientă de spălare.

Puteți folosi această soluție pentru a spăla cu atenție legumele și fructele. Acest proces vă asigură că acestea sunt lipsite de pesticide sau impurități.

Scăpați de mirosul neplăcut

Tocătoarele de bucătărie, în special cele din lemn, pot absorbi umezeala și mirosurile alimentelor. Spălarea lor obișnuită nu este suficientă pentru a rezolva această problemă.

Cu toate acestea, există o soluție simplă. Puteți înmuia placa tocoare într-o mică cantitate de apă, apoi presărați bicarbonat de sodiu peste ea și lăsați-o să stea timp de câteva minute.

După aceea, clătiți bine sub jet de apă. Această metodă eficientă va ajuta să eliminați complet mirosurile nedorite.

Curăță extrem de bine sticlele

Este recomandat să evitați utilizarea substanțelor chimice de uz casnic agresive pentru spălarea sticlelor reutilizabile. Aceste substanțe pot rămâne pe pereții sticlelor și pot prezenta un potențial pericol pentru sănătate.

În schimb, bicarbonatul de sodiu este o opțiune excelentă pentru dezinfectarea suprafețelor și este ușor de utilizat, în special în cazul sticlelor.

Dacă doriți să curățați o sticlă cu gât îngust, puteți adăuga orez simplu în bicarbonatul de sodiu.

Turnați ambele ingrediente în sticlă, adăugați aproximativ un sfert de apă, câteva picături de detergent și agitați bine. Apoi, turnați amestecul și clătiți sticla cu apă curată. Această procedură va face ca chiar și părțile greu accesibile să strălucească.

Elimină mirosul din frigider

O soluție logică pentru a rezolva această problemă este să faceți un inventar al alimentelor și să eliminați produsele care nu mai sunt bune pentru consum.

După aceea, puteți utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a curăța și dezinfecta frigiderul.

Pentru aceasta, dizolvați o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă și ștergeți cu atenție pereții și rafturile din interiorul frigiderului folosind această soluție. Acest procedeu va elimina toate mirosurile neplăcute din frigider.

Bicarbonatul de sodiu, un aliat în gospodărie.

Bicarbonat de sodiu. Sursa: dreamstime.com

Curăță de calcar

Iată un set rapid de cinci pași pentru a îndepărta depunerile de calcar de pe instalația sanitară din bucătărie și baie:

Udați buretele (nu este nevoie să-l stoarceți). Stropiți buretele cu bicarbonat de sodiu. Ștergeți cu grijă robinetul pentru a îndepărta depunerile de calcar.

Clătiți robinetul cu apă. Ștergeți bine robinetul pentru a-l usca.

Odorizant plăcut pentru baie

Un odorizant în baie poate fi util, dar uneori nu este atât de convenabil. Aerosolii pulverizează o compoziție foarte concentrată, iar pentru pulverizatoarele automate trebuie să cumpărați constant cartușe de schimb costisitoare.

Pentru o alternativă ecologică și economică, puteți utiliza un recipient cu bicarbonat de sodiu, în care adăugați 5-10 picături din uleiul esențial preferat.

Ne puteți urmări și pe Google News