Evenimentul ZileiInternationalCălugăr ortodox, condamnat la închisoare după ce a negat existența pandemiei: I-a îndemnat pe credincioși „să moară”

Călugăr ortodox, condamnat la închisoare după ce a negat existența pandemiei: I-a îndemnat pe credincioși „să moară”

Călugăr ortodox, condamnat la închisoare după ce a negat existența pandemiei: I-a îndemnat pe credincioși „să moară”
Decizie dură a autorităților judiciare împotriva unui reprezentant religios! Un călugăr ortodox a fost condamnat, marți, 30 noiembrie, la trei ani și jumătate de închisoare, după ce a negat existența pandemiei de coronavirus. Călugărul a fost arestat în luna decembrie a anului 2020, după ce a susținut mai multe discuri religioase în cadre îi îndemna pe credincioși la moarte. 

Părintele ortodox rus Sergiy a fost condamnat de Tribunalul Moscova la trei ani și jumătate de închisoare pentru incitare la acțiuni sinucigașe, încălcarea libertății de conștiință și efectuarea de mișcări arbitrare. Călugărul a susținut mai multe predici, în anul 2020, în care îi îndemna pe credincioși să „moară pentru Rusia”, iar în urma acestora, în timpul unei operațiuni speciale desfășurate pe timp de noapte de către poliția anti-revoltă și forțele de securitate, bărbatul a fost arestat.

Călugăr condamnat la închisoare după ce a negat existența pandemiei

Părintele Sergiy, în vârstă de 66 de ani, a negat întotdeauna existența pandemiei de coronavirus și a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusului. Călugărul ortodox este cunoscut în spațiul public pentru răspândirea teoriilor conspirației, ce au fost de altfel dezmințite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul a mai precizat în mod fals că vaccinurile împotriva coronavirusului erau în curs de dezvoltare ca parte a unui presupus complot global pentru a controla oamenii prin intermediul microcipurilor. De asemenea, el și-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare, în timp ce s-a baricadat la o mănăstire de lângă Ekaterinburg împreună cu zeci de susținători.

Părintele Sergiy a respins acuzațiile înaintate împotriva sa. Deși a fost condamnat la închisoare, avocații reprezentantului religios au precizat că vor ataca cu apel decizia Tribunalului de la Moscova.

Istoricul părintelui ortodox: 13 ani de închisoare pentru crimă, jaf și agresiune

Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras părintelui Serghie rangul de stareț pentru încălcarea regulilor monahale și, ulterior, l-a excomunicat, însă acesta a respins hotărârile și a ignorat somațiile anchetatorilor de poliție.

Confruntându-se cu o rezistență dură din partea a sute de susținători ai săi, oficialii bisericii și autoritățile locale au părut reticenți în a-l evacua timp de luni de zile.

Părintele Sergiy – născut Nikolai Romanov – a servit anterior ca ofițer de poliție sovietic, dar a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru crimă, jaf și agresiune. După eliberare, s-a alăturat unei școli bisericești și mai târziu a devenit călugăr, potrivit euronews.ro.


Accesează: