Calendarul Ortodox, 30 iulie. Sărbătoare importantă pentru credincioși. Cui trebuie să urăm „La mulți ani!”

Calendarul Ortodox, 30 iulie. Sărbătoare importantă pentru credincioși. Cui trebuie să urăm „La mulți ani!”

Pe data de 30 iulie, credincioșii ortodocși cinstesc mai mulți sfinți importanți. Numele unuia dintre sfinți este purtat de mulți români.

Biserica Ortodoxă cinstește, pe 30 iulie, mai mulți sfinți. Vineri se sărbătorește un eveniment important pentru credincioși, potrivit Calendarului Ortodox.

În fiecare an, pe data de 30 iulie, Biserica Ortodoxă pomenește pe Sfântul Sfintit Mucenic Valentin, episcopul Umbriei. Pe lângă acesta, se cinstesc și Sfinții Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenet și Andronic, Sfânta Muceniță Iulita și Sfântul Anatolie „cel Tânăr” de la Optina.

Sărbătoare importantă. Cine a fost Sfântul Valentin

Pe 14 februarie, numele Sfântului Valentin a devenit pretext pentru o mare sărbătoare a secularismului și consumerismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevăratul Sfânt Valentin a fost martirizat la Roma, în a doua jumătate a secolului al treilea, după ce a fost supus nenumăratelor bătăi și chinuri, fiind silit să se închine idolilor.

În timp ce a fost în închisoare, Sfântul Valentin se ruga lui Dumnezeu, iar Eprahul, care l-a auzit, a ordonat ca Sfântului să-i fie tăiat capul.

El a rămas în amintirea credincioșilor drept unul dintre vindecătorii oamenilor bolnavi, dar și ca un sfânt al iubirii și familiei creștine.

Sfântul Valentin îi binecuvântează pe credincioșii români, o mică parte din sfintele sale moaște fiind depuse în Biserica Delea Noua din București.

Persoanele care poartă numele de Valentin și Valentina sunt sărbătoriți pe 30 iulie. Numele în cauză provine din limba latină și înseamnă „cel puternic”, „sănătos”. Alături de aceștia, sunt sărbătorite și persoane cu nume derivate, precum Vali, Valeriu sau Valeria.

Rugăciune de Sfântul Valentin

„O, Sfânt drag și martir glorios, învață-ne să iubim fără a fi egoiști și să fim bucuroși dăruind. Dă putere tuturor celor care iubesc cu adevărat să aducă tot ceea ce este mai bun în celălalt prin Dumnezeu și în Dumnezeu.

Iubirea, iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul (primit).

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată. Amin!”