Calendarul Ortodox, 25 iulie. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

Calendarul Ortodox, 25 iulie. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

Biserica Ortodoxă prăznuiește, pe 25 iulie, Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Adormirea Maicii Domnului este cinstită, în fiecare an, pe data de 25 iulie. Sfânta Ana provenea din neamul lui Aaron; a fost fiica Mariei și a preotului Natan. Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 î.Hr.), potrivit Calendarului Ortodox.

Sfânta Ana a fost fiica Mariei și a preotului Natan, care a avut trei fiice: Maria, căsătorită în Betleem, Sovi, căsătorită tot în Betleem, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul și Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim, care a născut-o pe Preasfântă Fecioară Maria.

Potrivit tradiției creștine, la vârsta de trei ani, Preasfânta Fecioară Maria, care avea să-l nască pe Iisus Hristos, a fost dusă la templul din Ierusalim. După moartea tatălui ei, Sfânta Ana a mers și ea la Ierusalim pentru a-i fi alături fiicei sale. Sfânta Ana și-a trăit viața în rugăciune, post și smerenie, până când a trecut la cele veșnice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta... Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo.”