„Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor”. Cartea care îi ține ocupați pe copii în timpul izolării

„Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor”. Cartea care îi ține ocupați pe copii în timpul izolării

Iulian Comănescu vorbește despre cartea dedicată celor mici, prima dintr-o serie de povestiri antrenante și pline de imaginație.

Iulian Comanescu, fost jurnalist, specialist în comunicare, a publicat la Editura Humanitas o carte dedicată copiilor: „Călătorie pe Volta, Planeta Becurilor”. Cartea este prima dintr-un ciclu de lucrări în care se prezintă aventurile în spațiu și timp la care iau patru prieteni: Efrem, Alma, Titi și un Bec vorbitor.

Autorul explică, într-un interviu acordat pentru „Capital”, rolul esențial pe care l-a jucat cartea, atât pentru el cât și pentru copilul său. Într-o perioadă deprimantă, provocată de izolarea impusă în timpul pandemiei. Comănescu vorbește despre părinții care au o carieră solicitantă, dar își pot angrena și ei copiii în jocuri care să privonă din abilitățile lor profesionale.

Ați devenit cunoscut ca jurnalist și blogger, apoi consultant de imagine. De ce o carte pentru copii și de ce tocmai acum?

„Pentru copii” exact fiindcă „acum”, ca să zic așa. Noi am trecut la începutul acestui an printr-o relocare (de la București la Bruxelles) și o izolare, 2 în 1, cum se spune. E bine, fiindcă le-am bifat pe amândouă și gata. Prima izolare ne-o amintim cu toții, a fost mult mai apăsătoare decât ceea ce a urmat, nu neapărat la modul concret, cât pentru că nu știam cum să gestionăm situația. Probabil, și alți workaholici, cum sunt eu pe alocuri, au avut aceeași problemă cu mine: s-au trezit brusc închiși în casă cu copiii și nu au știut ce să facă.

În România, băiatul meu cel mic, Efrem, avea bonă, era toată ziua în Cișmigiu. Aici, a trebuit să inventez niște rutine domestice. Am trecut prin diferite etape, gen bricolaj, desenat împreună, LEGO... La un moment dat a zis că vrea să-i scriu și eu o carte, știe că mă ocup cu scrisul sub diferite forme, așa că m-am conformat. A fost un succes total, instantaneu, i-am citit de câteva zeci de ori toate cele patru povestiri, cei care au copii știu de câte ori le place să li se repete lucruri. Prima povestire, cea cu Planeta Volta, a apărut acum, la Humanitas.

Ne puteți urmări și pe Google News