O cabană faimoasă din Munții Bucegi a fost redeschisă

O cabană faimoasă din Munții Bucegi a fost redeschisă Cabana Caraiman s-a redeschis pentru circuitul turistic. Sursa foto: Adina Nenu.

Cabana Caraiman din Munții Bucegi s-a redeschis pentru turiștii iubitori de munte, după ce proprietarul acesteia, cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, a renovat-o și a repus-o în circuitul turistic.

În România, nu este om, iubitor de munte, să nu fi auzit măcar o dată de cabana Caraiman, din Munții Bucegi.

De curând, cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a cumpărat cabana Caraiman și a investit o sumă considerabilă de bani, pentru a-i reda destinația de odinioară.

Alexandru Tomescu a susținut un concert la Cabana Caraiman.

Alexandru Tomescu a susținut un concert la Cabana Caraiman. Sursa foto: Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu a organizat aici, la finalul lunii iulie, un concert de vioară dar și cursuri de vară pentru amatorii de muzică. Ulterior, el a anunțat că de la 1 august, cabana Caraiman va fi redeschisă pentru pasionații de trasee montane care ajung la peste 2.000 de metri, în masivul Bucegilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este Magic! Este un vis devenit realitate, să văd toți acești tineri entuziaști și foarte bine pregătiți, care au venit la Master Class aici sus, la Cabana Caraiman, înconjurați de munți, nori și flori de colț, dedicându-se total muzicii! Este cu adevărat o bucurie, dar și o experiență pe care niciunul dintre noi nu o vom uita”, a scris Alexandru Tomescu.

Cabana Caraiman va fi deshisă până la data de 1 octombrie 2023, iar dacă vor exista turiști, chiar și după această dată. Cel care se va ocupa de cabană va fi Florin Codleanu, caracterizat de cei care îl cunosc drept un bucătar excepțional, un iubitor și cunoscător al muntelui, poet, prozator.

Istoria cabanei Caraiman din Munții Bucegi

Cabana Caraiman este situată pe versantul dintre județul Prahova al Munților Bucegi, la o altitudine de 2.025 de metri, în zona cunoscută sub numele de Șaua Mică a Caraimanului.

De pe terasa ei se poate admira, printre impresionanții pereți ai Caraimanului și Jepilor Mici, Valea Jepilor (sau ai Caraimanului), ce se prăvale spre Bușteni dincolo de care se văd clăbucetele Munților Baiului.

Iubitorii de munte pot parcurge trasee montane, spre platoul Bucegilor, unde se află Sfinxul și Babele.

Prima atestare a cabanei Caraiman datează din anul 1937, când un gruiș de elevi de la Liceul Mihail Viteazul, au decis să construiască un loc pentru turiștii aflați pe munte, unde se pot adăpost peste noapte pentru odihnă.