Evenimentul Zilei > Actualitate > Crucea Caraiman. Autoritățile anunţă o NOUĂ EPOCĂ pentru construcţia grandioasă
Crucea Caraiman. Autoritățile anunţă o NOUĂ EPOCĂ pentru construcţia grandioasă

Crucea Caraiman. Autoritățile anunţă o NOUĂ EPOCĂ pentru construcţia grandioasă

Crucea Caraiman, care comemorează eroii români din Primul Război Mondial, va fi renovată. Antreprenorii au demarat deja primele demersuri pentru amenajarea unui șantier pe vârful Caraiman.

Primele materiale au fost deja transportate pe calea aerului, intervențiile fiind executate cu ajutorul elicopterelor civile utilitare. Acestea vor acționa de câte ori se va impune și în cazul unor condiții meteo favorabile. 

Valoarea contractului de reabilitare obținut prin clicitație publică de companiile SC TOP LINE CONSTRUCT S.R.L. şi IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING.E.MANTOVANI S.p.A. este de aproape 14 milioane de lei fără TVA, termenul de finalizare fiind de 36 de luni.

„În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naționale derulează, în perioada 9 mai 2016 — 31 decembrie 2020, proiectul cu titlul 'Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor 'Crucea Caraiman'/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)', cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare și implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Direcției Domenii și Infrastructuri.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Detalii despre derularea proiectului pot fi accesate la pagina de internet http://reabilitare-crucea-caraiman și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/CruceaCaraimanReabilitare/”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: