Evenimentul ZileiSportCa în curtea școlii. O gafă de neconceput pentru un club de marcă – AS Roma

Ca în curtea școlii. O gafă de neconceput pentru un club de marcă – AS Roma

Ca în curtea școlii. O gafă de neconceput pentru un club de marcă – AS Roma
Cunoscutul club de fotbal AS Roma a fost învins pe tren propriu în Cupa Italiei. Acum se pune problema să piardă și la masa verde. Motivul este unul de-a dreptul hilar pentru o echipă de asemenea anvergură.

Ca în curtea școlii. Astfel, AS Roma a pierdut meciul cu Spezia, pe teren propriu, în optimile de finală ale Cupei Italiei, scor 2-2 (2-4 d.p.). Acum sunt șanse foarte mari ca rezultatul să fie stabilit la masa verde în favoarea oaspeților.

A făcut mai multe schimbări decât prevede regulamentul

În timpul regulamentar, AS Roma a efectuat trei schimbări. În prelungiri antrenorul Paulo Fonseca a apelat la alte trei, astfel că totalul modificărilor a ajuns la șase.

Deși FIFA a acceptat recent efectuarea unei a șasea schimbări în prelungiri, regula nu este valabilă și pentru Cupa Italiei.  Se pare că acest lucru formația din capitala Italiei nu l-ar fi cunoscut. În plus, nu ar fi nici rolul arbitrului sau celui de-al patrulea oficial să avertizeze clubul în astfel de situații, scrie Football Italia.

„Dacă există o problemă, vom avea timp să discutăm intern. Da, este o problemă”, a spus antrenorul Romei, Paulo Fonseca.

Veretout, Karsdorp, Perez, Dzeko, Fuzato și Ibanez sunt jucătorii care au intrat la Roma. Ei i-au înlocuit pe Villar del Fraile, Spinazzola, Mkhitaryan, Mayoral, Cristante, respectiv Pedro.

Ca în curtea școlii. AS Roma nu este la prima gafă

Pentru AS Roma ar putea fi va fi al doilea meci pierdut la masa verde în acest sezon, după ce, în prima etapă, la meciul cu Verona (0-0) l-a titularizat pe Amadou Diawara, un jucător trecut pe lista jucătorilor U22, nu pe cea principală, dar care împlinise deja 23 de ani.

La începutul fiecărui sezon din Serie A, fiecare echipă trebuie să trimită o listă cu un lot format din 25 de jucători. În stagiunea precedentă, Diawara a fost trecut pe lista jucătorilor U22 și avea dreptul să evolueze pentru prima echipă, însă mijlocașul a rămas pe aceeași listă și în această ediție de campionat, fapt care i-a atras această sancțiune drastică clubului din capitala Italiei.

Fotbalistul Amadou Diawara a fost transferat de AS Roma în 2019, de la Napoli, pentru 21 de milioane de euro. Închizătorul a strâns 30 de meciuri la prima echipă, în sezonul trecut, informează digisport.ro.


Accesează: