Un paraşutist din Garda Naţională a Statelor Unite s-a lovit la cap după ce a aterizat greşit pe un câmp din apropierea aerodromului militar Boboc, judeţul Buzău, unde are loc o importantă operaţiune de desant care simulează atacarea unităţii de aviaţie cu 1500 de luptători din cinci ţări aliate. Acesta se află la Spitalul Județean de Urgenţă Buzău pentru investigații.

„A suferit un traumatism cranio-cerebral, fără alte leziuni și acum medicii se hotărăsc dacă va rămâne la noi sau va fi transferat la o altă unitate medicală. Pacientul este stabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă Buzău.

 

Acţiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exerciţiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României.

Peste 8.000 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) vor participa, în perioada 3-24 iunie, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2019” (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României. Exercițiul se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

 

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical, informează Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti", citând MApN. “Saber Guardian 19” are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

 

Te-ar putea interesa și: