Evenimentul Zilei > Actualitate > Bute, mesaj pentru DeGale: „Va simţi acelaşi lucru pe care l-am trăit şi eu în 2012, la Nottingham!”. ORA PARTIDEI
Bute, mesaj pentru DeGale: „Va simţi acelaşi lucru pe care l-am trăit şi eu în 2012, la Nottingham!”. ORA PARTIDEI

Bute, mesaj pentru DeGale: „Va simţi acelaşi lucru pe care l-am trăit şi eu în 2012, la Nottingham!”. ORA PARTIDEI

Lucian Bute va încerca dumincă să recurepeze centura IBF, la categoria supermijlocie, în lupta de la Quebec, în fața deținătorului acestui titlu, britanicul James DeGale.

Pugilistul român în vârstă de 35 de ani a fost deposedat de centura IBF în 2012, la Nottingham, după meciul în care britanicul Carl Froch l-a făcut KO în repriza a 5-a. Duminică, de la ora 06:00, Bute va încerca să obțină din nou acest titlu, însă va trebui să treacă de james DeGale. Înaintea meciului, românul l-a anunțat pe adversarul său, ieri, în cadrul unei conferințe de presă de la Quebec, că este un sportiv schimbat, mult diferit faţă de cel care a pierdut destul de clar în 2012.

„Acum sunt mai încrezător, mai concentrat, mai determinat. Noul meu program de pregătire îmi oferă mai multă energie, mă simt mai proaspăt. Am schimbat unele lucruri în stilul meu de box pentru a fi mai agresiv, cu mai multe combinaţii, simt diferenţa.

Cu 20.000 de oameni în spatele meu sunt singur că nu-i va fi uşor. Presiunea este pe umerii lui. El este campion, el deţine centura. Ştiu asta pentru că şi eu am simţit acelaşi lucru când am venit în Anglia”, a declarat boxerul român.

Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa. De partea celalată, James DeGale, 29 de ani, are 21 de victorii, o înfrângere și 14 KO-uri. A intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll.

Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.