Bute: "Glen Johnson e cel mai tare adversar pe care l-am avut"

Bute: "Glen Johnson e cel mai tare adversar pe care l-am avut"

Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, se pregăteşte intens pentru meciul cu pugilistul jamaican, care va avea loc peste o lună, la Quebec City, în Canada.

A mai rămas o lună până la meciul dintre Lucian Bute şi jamaicanul Glen Johnson, confruntare în care campionul român îşi va pune la bătaie pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

Partida dintre Bute şi Johnson se va disputa pe 5 noiembrie 2011, la "Pepsi Coliseum" din Quebec City, Canada.

Bute, 31 de ani, se află în continuare în Florida, locul său obişnuit de cantonament dinaintea marilor confruntări. Pugilistul român trage tare la antrenamente. Are programate două şedinţe pe zi, şase zile din şapte. Bute se află în grafic inclusiv în privinţa intrării în categorie. La meciul cu Jean Paul Mendy, de la Bucureşti, campionul nostru a trecut la mustaţă cântarul oficial şi nu vrea să mai aibă emoţiile de atunci.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Glen are experienţă, a fost la două categorii"

Bute şi-a deschis porţile cantonamentului din Florida şi a stat de vorbă cu jurnaliştii. Cel mai tare supermijlociu din lume în ultimii ani, Bute nu a fentat nicio întrebare. Gălăţeanul a dat asigurări că meciul cu Glen Johnson nu va fi un simplu antrenament şi spune despre jamaican că e cel mai puternic adversar întâlnit în cariera sa. Johnson, 42 de ani, i-a fost în trecut partener de antrenament lui Bute.

"Glen are multă experienţă, a boxat împotriva multor pugilişti importanţi. A fost la două categorii, are o mână dreaptă foarte bună. Îl iau în serios şi mă antrenez ca atare. M-am pregătit destul de des cu Glen, dar totul va fi diferit în ring. Va fi surprins. Ştiind ce experienţă şi ce palmares are, pot spune că este cel mai tare adversar pe care l-am avut până acum. Vom vedea pe 5 noiembrie dacă este aşa sau nu", a spus Lucian Bute, care a adăugat: "Ştiu că în următoarele două săptămâni va fi din ce în ce mai dificil. Antrenamentele vor creşte în intensitate. Cu cât se apropie lupta, cu atât mă pregătesc mai mult".

Se antrenează cu pugilistul căruia i-a luat centura

Printre actualii parteneri de sparring ai lui Lucian se află un alt nume mare, columbianul Alejandro Berrio Hernández, cel căruia Bute i-a luat centura IBF în octombrie 2007. Berrio, 35 de ani, e în acest moment numărul 41 mondial la "supermijlocie". Înfrângerea în faţa românului a fost ultima pentru columbian, care s-a mai bătut de atunci în şase partide, câştigându-le pe toate, patru înainte de limită.

Lucian a anunţat că, anul viitor, vrea să lupte cu omul care se va impune în "Super Six", turneu a cărui finală se va disputa pe 17 decembrie la Atlantic City. În finala "Super Six" se vor confrunta americanul Andre Ward şi englezul Carl Froch. "Mesajul meu pentru ceilalţi boxeri de la categoria supermijlocie este: «Vin!»", a spus Lucian Bute, care şi-a permis un pronostic pentru finala "Super Six": "Va fi o luptă foarte interesantă. Ambii pugilişti sunt foarte buni. Froch este puternic, are lovituri grele, în timp ce Ward este deştept, rapid şi atent. În mod normal, Andre Ward va câştiga acest meci".

Lucian Bute nu a pierdut niciun meci la profesionişti. Gălăţeanul s-a impus în toate cele 29 de partide (24 prin KO) disputate. Bute îşi zdrobeşte adversarii fără milă de trei ani, câştigând toate disputele înaintea ultimului gong în această perioadă. "Ştiu că în următoarele două săptămâni va fi din ce în ce mai dificil. Antrenamentele vor creşte în intensitate. Cu cât se apropie lupta, cu atât mă pregătesc mai mult." LUCIAN BUTE, campion mondial IBF la categoria supermijlocie

RĂBUFNIRE

"Nu ştiu cum aş putea să scap de critici"

Pentru că mai mereu valoarea adversarilor săi e pusă la îndoială de mulţi, Lucian Bute a dezvăluit problemele pe care le-a avut la ultimul său meci.

"Eu sunt boxer, mă antrenez în sală. Promotorii mei se ocupă de negocieri, deci nu ştiu ce s-a întâmplat. Aştept meciuri mari, sunt încă aici pentru toată lumea. Nu ştiu când voi lupta cu Pavlik şi Kessler. Nu ştiu cum aş putea scăpa de critici. Contra cui trebuie să boxez pentru a obţine mai multă credibilitate? Criticile se vor termina în 2012, când vreau să lupt împotriva câştigătorului finalei "Super Six". Apoi, sper că Mikkel Kessler nu se va mai da la o parte. Nu e vina mea că s-au întâmplat toate astea. Johnson e un adversar redutabil, iar lumea va vedea acest lucru", a spus Lucian Bute.

Pugilistul român a fost luat la rost de mai mulţi adversari, printre care şi britanicul Carl Froch, pentru că nu a boxat încă împotriva unui "nume mare" din categoria sa.

  • Următorul adversar al lui Lucian Bute ameninţă: "Îi ştiu punctele slabe"