Burrito cu pui și avocado. Rețeta mexicană cu care îți vei surprinde toată familia

Burrito cu pui și avocado. Rețeta mexicană cu care îți vei surprinde toată familia Sursa foto: EVZ

Burrito este unul dintre felurile de mâncare care a făcut celebră bucătăria din Mexic. Acest preparat a început să se răspândească în tot mai multe state din lume pentru că este ușor de preparat și poți adăuga ingredientele pe care tu le preferi.

Burrito a devenit un preparat întâlnit în tot mai multe locuri din România pentru că este delicios, dar este și foarte ușor de făcut. Gospodinele care vor să își surprindă familiile cu acest fel de mâncare trebuie să știe că timpul de preparare este unul scurt. Mai mult decât atât, poți adăuga ingredientele pe care tu le preferi.

Burrito original din Turcia are câteva ingrediente de bază, dar tu poți să diversifici în funcție de preferințele tale. Poți să folosești orice tip de carne, dar acestea trebuie condimenată destul de bine. Pentru rețeta de burrito cu pui și avocado vei avea nevoie de două bucăți piept de pui pe care le vei condimenta cu o lingură de muștar, o lingură sos de soia, două linguri de bere, sare și piper după gust.

Vei mai avea nevoie pentru umplutură și de: patru foi tortilla, doi  avocado copți, patru linguri smântână, două linguri pătrunjel proaspăt tocat, o ceapă roșie tocată, două roșii tocate, 200 grame de brânză rasă. Ultimele două ingrediente sunt opționale, în funcție de preferințe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pașii de urmat pentru prepararea unui burrito cu pui și avocado

Pentru început trebuie să încingi foarte bine o tigaie și să adaugi un cubuleț de unt pentru a prăji bucățile de pui. Pieptul de pui trebuie asezonat cu sare și piper și prăjit timp de cinci minute pe fiecare parte. Amestecă soia cu muștarul și bere și după adaugă-le peste pui. Carnea mai trebuie lăsată acoperită câteva minute pe foc. Puiul gătit îl vei tăia în felii.

Taie cei doi avocado în cubulețe și pune-i peste legumele tocate, pătrunjelul, ceapa, roșiile. Adaugă și branza rasă în acest amestec. Fiecare foaie de tortilla trebuie unsă cu smântănă. Ulterior, pune câte un sfert din umplutură pe aceasta și rulează foaia. Încinge o altă tigaie și pune cei patru burrito la prajit. Fiecare trebuie lăsat câte două minute pe o parte și un minut pe cealaltă. Acest preparat se servește fierbinte, potrivit Retete.unica.ro.