Evenimentul Zilei > Actualitate > Bunicuța declarată moartă și incinerată, trăiește
Bunicuța declarată moartă și incinerată, trăiește

Bunicuța declarată moartă și incinerată, trăiește

O bunicuță ce a fost declarată moartă și incinerată trăiește bine - mersi. Acum spitalul, care a anunțat rudele despre deces, trebuie să dea socoteală pentru eroarea comisă, dar și să descopere pe cine a trimis la crematoriu în loc. Pe lângă că au declarat femeia moartă de COVID - 19, medicii s-au îngrijit să trimită familiei și urna cu cenușa acesteia.

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă, este, de fapt în viață. Ea s-a trezit din comă la 3 săptămâni după ce familia i-a organizat funeraliile. Familia Albei Maruri a fost informată, luna trecută, de moartea femeii.

Alba Maruri s-a trezit după o comă de trei săptămâni și le-a cerut medicilor să îi sune sora. Rudele ei s-au bucurat nespus. Spitalul și-a cerut scuze pentru greșeala comisă. Dar acum toți sunt îngrijorați că au umblat cu cenușa altui defunct, care ar trebui trimisă spre urmașii reali.

Femeia locuiește în Guayaquil, cel mai afectat de COVID-19 oraș din Ecuador. Sunt așa mulți pacienți în stare critică încât medicii nu mai fac față, iar oamenii ajung să moară în stradă. Alba Maruri  a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și abia respirând. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat, iar o rudă a fost chemată să identifice cadavrul.

Nepotul care s-a prezentat însă s-a temut să ducă până al capăt sarcina, ca să nu se infecteze și el. ”Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus Jaime Morla, nepotul femeii. Ulterior, cadavrul a fost incinerat, conform uzanțelor, iar cenușa a fost expediată familiei.

După trei săptămâni însă, Alba Maruri s-a trezit din comă, le-a spus medicilor cine era și a cerut să își sunte sora. O echipă de doctori a vizitat familia pentru a-și cere scuze din partea spitalului, spunând că există haos în cadrul centrului medical din cauza numărului mare de cazuri și decese cauzate de pandemie.

Sursa: BBC