Budincă de orez cu mere caramelizate. O rețetă care te cucerește

Budincă de orez cu mere caramelizate. O rețetă care te cucereșteSursa foto: Dreamstime.com

Adesea, simțim nevoia unui desert care să ne amintească de copilărie. Un desert care poate satisface această poftă și care este pe placul tuturor este budica, de data aceasta într-o variantă mult mai modernă.

Ingredientele necesare pentru budinca de orez cu mere caramelizate

Această rețetă, demnă de un restaurant de lux, reușește să reînvie gustul copilăriei printr-o combinația de orez cremos și mere dulci, condimentate cu arome de iarnă. Ce o face diferită față de alte rețete este simplitatea prin care acest desert este făcut.

Fructele vedetă ale sezonului rece sunt merele, care au un rol esențial în alimentația noastră. Consumul lor zilnic este recomandat în perioada iernii datorită vitaminelor și substanțelor nutritive. De asemenea, acestea sunt un ingredient important al rețetei.

Merele în rețete sănătoase

Sursa foto: Freepik.com

Ingredientele pentru budincă de orez cu mere caramelizate sunt:

  • 200 g orez alb
  •  1,5 litri lapte
  •  150 g zahăr
  •  1 linguriță vanilină
  •  3 mere
  •  50 g unt
  •  1 linguriță scorțișoară
  •  2 ouă
  •  Un praf de sare

Modul de preparare

După ce spălați orezul sub apă rece, îl puneți la fiert în lapte cu un praf de sare. În timp ce fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, curățați merele de coajă. Cele din urmă trebuie tăiate felii și călite într-o tigaie cu unt, zahăr și scorțișoară până devin aurii și caramelizate.

Budincă de orez

Budincă de orez cu caramel. Sursa foto: Larisa Matrosova | Dreamstime.com

Preîncălziți cuptorul la 180°C, pas necesar în prepararea rețetei.

După ce orezul este fiert și s-a răcit puțin, adăugați ouăle bătute și vanilina, amestecând bine. Într-un vas de copt, puneți un strat de mere caramelizate, urmat de un strat de orez. Continuați cu încă un strat de mere și încheiați cu orez.

Ultimii pași ai rețetei

Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit, timp de 30-35 de minute, până capătă o culoare aurie deasupra.

Înainte de a o răsturna, este important să o lăsați se răcească puțin. Acest pas este necesar, datorită acestuia budinca va ieși ușor. Apoi o puteți tăia și servi, fără ca forma să fie compromisă.

Această budincă de orez cu mere caramelizate este perfectă nu doar ca și gustare, ci și ca desert elegant al unei mese de sărbători. Sursa: retetesivedete.ro

Ne puteți urmări și pe Google News