Budapesta către Bruxelles: Să fie clar, Ungaria nu poate fi șantajată

Budapesta către Bruxelles: Să fie clar, Ungaria nu poate fi șantajată Sursa: Arhiva EVZ

Discursul public de la Bruxelles despre demolarea statului de drept este înşelător şi fals, a declarat ministrul ungar al Justiției, Judit Varga.

Potrivit ministrului ungar al Justiţiei, Judit Varga, în urma interviului pe care l-a acordat, marţi, pentru emisiunea BBC HARDTalk, mulţi dintre europeni şi-au dat seama de faptul că discursul public de la Bruxelles despre demolarea statului de drept este înşelător şi fals.

Judit Varga a distribuit pe pagina sa de Facebook interviul acordat BBC, şi a scris: „Îmi pare rău că nici în cadrul, probabil, celei mai cunoscute şi mai vizionate emisiuni de politică din Europa, în cele 24 de minute, nu am reuşit să atingem decât subiectul acuzaţiilor obişnuite: CEU, legea ONG-urilor, portalul index.hu, dispariţia libertăţii presei, democraţia bolnavă etc”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judit Varga a adăugat că în cadrul interviului s-a confirmat repede că dezinformarea coordonată care are loc în presa occidentală şi care a fost construită cu ajutorul opoziţiei ungare împotriva Ungariei, este demontată cu uşurinţă atunci când cineva răspunde acuzaţiilor cu nişte argumente juridice şi „cu fapte clare”.

„Indiferent de cât de tare se strigă, indiferent de câte ori se repetă că Ungaria şi Polonia au blocat acordul istoric, realitatea este, de fapt, că responsabilitatea morală este a celor care doresc să rescrie – din motive ideologice şi trecând peste tratatele uniunii – acordul unanim din iulie al preşedinţilor de stat şi al şefilor de guvern din cele 27 de state membre ale UE”, a subliniat Judit Varga.