Legendarul pilot german a fost transportat în Franța pentru a urma un tratament revoluționar pe bază de celule, iar la o zi distanță după ce a Schumacher a a ajuns în Hexagon, cotidianul „LeParisien” a reprodus o afirmaţie a unui angajat al spitalului: „Da, este în zona mea … Şi vă pot asigura că este conştient”.

În Franța, Schumacher a fost mutat în mare secret din locuința sa din Gland (Elveția). La clinica franceză „Georges-Pompidou”, legendarul pilot german este tratat de profesorul Philippe Menasché, un eminent chirurg cardiolog în vârstă de 69 de ani, iniţiatorul unei terapii revoluţionare pentru cei care suferă de insuficienţă cardiacă.

Acesta din urmă face echipă cu profesorul Gerard Saillant, prezent şi el spitalul unde a fost internat Schumacher. „Michael este un luptător. El nu va renunţa niciodată!„, spunea soţia lui Schumacher, în urmă cu puţine săptămâni, conform celor de la Marca.

Amintim că, accidentul suferit de Schumacher s-a produs în decembrie 2013 la schi. Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat și a fost tratat în propria locuință din Gland, Elveția.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.