Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE. Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat o femeie la spovedanie, a fost pus sub control judiciar. Patriarhia Română: „Este o veste șocantă”
UPDATE. Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat o femeie la spovedanie, a fost pus sub control judiciar. Patriarhia Română: „Este o veste șocantă”

UPDATE. Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat o femeie la spovedanie, a fost pus sub control judiciar. Patriarhia Română: „Este o veste șocantă”

Preotul Visarion Alexa de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh a fost reținut de poliție, fiind acuzat de o femeie venită la spovedit că ar fi agresat-o sexual. După audieri, preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Sectorului 6

Update 2: Preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Sectorului 6.

Update 1: Avocata preotului Visarion Alexa a declarat că preotul o cunoștea pe femeia agresată, cei doi având o relație de „prietenie” veche de doi ani. Avocata a mai spus că femeia a reclamat fapta în ultima zi a termenului prevăzut de lege pentru depunerea unei plângeri. Asta înseamnă că presupusa agresiune sexuală s-a petrecut cu mult timp în urmă.

Art. 296. (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Părintele a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar sursele spun că în fața anchetatorilor, ar fi recunoscut acuzația, potrivit infoactual.ro.

Știre inițială: „În data de 17 august 2020., poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală”, a transmis Poliția Capitalei.

Reacția Patriarhiei Române

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat că vestea reținerii preotului Visarion Alexa este șocantă.

„Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă, iar dacă acuzațiile aduse preotului vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc. Vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează”, a spus Vasile Bănescu.

Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă

Părintele Visarion Alexa este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București). Preotul, în calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor TV și radio, răspunde la frământările generaţiei actuale. De asemenea, Visarion Alexa a participat la numeroase dezbateri în care a răspuns frământărilor generaţiei actuale.

Anul trecut, preotul care are mii de urmăritori pe rețelele sociale, a fost aspru criticat după ce i-a luat apărarea patriarhului Daniel, în urma apariției unei investigații realizată de jurnaliștii de la Recorder.