Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking news. Polițiștii DGA au descins la MAI și la instituții publice din Caraș Severin
Breaking news. Polițiștii DGA au descins la MAI și la instituții publice din Caraș Severin

Breaking news. Polițiștii DGA au descins la MAI și la instituții publice din Caraș Severin

Acțiune anticorupție de amploare în județul Caraș Severin. Sub coordonarea unui procuror DIICOT se ridică documente și înscrisuri, de la aproape toate instituțiile publice din județ. Surse apropiate acțiunii au confirmat pentru Evz.ro că e vizat inclusiv Ministerul Afacerilor Interne.

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție au descins, joi, la aproape toate instituțiile publice din județul Caraș Severin. Sarmizia Fetcu, purtătoarea de cuvânt a DGA, a confirmat, pentru Evz.ro acțiunea și faptul că ”se ridică documente și înscrisuri, sub coordonarea unui procuror DIICOT”.

Acțiunea are loc într-un dosar în care se investiughează fapte de corupție. Sursele EVz.ro arată că sunt foarte multe instituții publice vizate de anchetă, inclusiv unele care țin de MAI. Așa cum au arătat sursele noastre, anchetatorii DGA au mers, azi inclusiv la sediul din București al Ministerului Afacerilor Interne, pentru a ridica documente.

Anchetatorii au descins la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune. Conform primelor informații, se anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie schimbați cu oameni de încredere.

În acest sens, peste cei vizați au fost trimise controale, în urma cărora se găseau nereguli care justificau schimbările din funcții. Ancheta a început la finele anului trecut, după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram. Surse apropiate anchetei au dezvăluit că ancheta merge până la vârful PSD local, dar sunt vizați și social-democrați cu funcții importante la centru.

Joi, la audieri au ajuns și Ioan Borduz, primarul localității cărășene Fârliug, dar și jurnalistul  și jurnalistul Sergiu Taban, fost reporter la Reper24, actualmente angajat la Radio Reșița. Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a fost citat pentru vineri la audieri. ”Vânătoarea de pesediști a început în forță acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber”, a spus Codrin Ștefănescu într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Sursa foto: Arhivă