Evenimentul Zilei > Actualitate > Brașov intră în scenariul roșu. Rata de infectare a crescut din nou
Brașov intră în scenariul roșu. Rata de infectare a crescut din nou

Brașov intră în scenariul roșu. Rata de infectare a crescut din nou

Brașov intră din nou în scenariul roșu după ce rata de infectare a depășit 3 la mie. Nu este singurul oraș din România cu această problemă.

Brașov, orașul adorat de toți românii, intră din nou în scenariul roșu.

Primarul municipiului Braşov a anunţat, joi seară, că oraşul de la poalele Tâmpei intră din nou în scenariul roşu, cu restricţiile aferente.

Rata locală de infectare cu SARS-CoV-2 a urcat la 3,16 la mie.

Restricţiile au intrat în vigoare încă de vineri.

Brașov intră din nou în scenariul roșu

„Pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase şcoala urmând a se desfăşura integral on-line. Se închid din nou instituţiile de cultură, cinematografele, restaurantele şi cafenelele, sălile de jocuri de noroc”, a precizat Allen Coliban.

Potrivit edilului, Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu şi Teatrul Arlechino, instituţii aflate în subordinea municipalităţii, şi-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite şi să treacă la programul de spectacole online.

Pentru următoarele două săptămâni vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele pregătitoare-IV). La celelalte clase, şcoala se va desfăşura online. Învăţământul preuniversitar poate să îşi continue activitatea în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Reamintim că și Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roşu la 4 zile după ce localurile au funcţionat la o capacitate de 30%, arată Europafm.

Capitala, în scenariu Galben

Conform bilanţului Covid-19 publicat miercuri, 20 ianuarie 2021, de GCS, Bucureştiul intră în scenariul galben. Rata de infectare a coborât sub 3 la mie, fiind acum de 2,96 la mia de locuitori.

Iată cum putem identifica în ce scenariu ne aflăm

Scenariul verde – atunci când incidenţa sub 1 la mia de locuitori

Scenariul galben – atunci când incidenţa de sub 3 la mia de locuitori

Scenariul roşu – atunci când incidenţa de peste 3 la mia de locuitori

Carantină – atunci când incidenţa de peste 6 la mia de locuitori