Obiectul pe care trebuie să-l punem lângă bradul de Crăciun. Atrage norocul și energia pozitivă

Obiectul pe care trebuie să-l punem lângă bradul de Crăciun. Atrage norocul și energia pozitivă Obiectul pe care trebuie să-l punem lângă bradul de Crăciun. Atrage norocul și energia pozitivă. Sursa foto: 81370217 | December © Prostockstudio | Dreamstime.com

Lidia Fecioru a declarat că există un obiect care nu trebuie să lipsească lângă bradul de Crăciun. El atrage norocul, iubirea și energia pozitivă.

În tradiția românească există numeroase superstiții de Crăciun. Lidia Fecioru a declarat că felul în care împodobim casa este important și poate atrage asupra noastră multe lucruri, atât bune, cât și rele. Ea a mai spus că există două obiecte care nu trebuie să lipsească din casă de sărbători.

Obiectul pe care trebuie să-l avem în casă de Crăciun

Primul obiect care nu trebuie să lipsească din casă de sărbători este bradul. Acesta este simbol al prosperității și atrage energii pozitive. Al doilea obiect pe care trebuie să-l avem în casă în luna decembrie este Crăciunița. Această plantă atrage norocul, abundența și ne va oferi un start bun în noul an.

„Se spune că bradul trebuie să fie în casă, iar Crăciuniţa este a doua. Bradul este magia sărbătorii, este simbolul sărbătorii. La mine este o tradiţie şi bradul se face pe 24 decembrie. Nu se face înainte. Măcar o crenguţă. Ceva pe uşă, ceva tot trebuie să fie.Floarea Crăciunului este o altă plantă şi este la modă acum. Se poate dărui cu toată dragostea. Vâscul este din tradiţia noastră şi aduce abundenţă. Mai există o plantă care are nişte pomişoare roşii. La noi se pune această plantă tot pentru abundenţă şi noroc.

Ne puteți urmări și pe Google News
crăciuniță

Obiectul pe care trebuie să-l punem lângă bradul de Crăciun. Atrage norocul și energia pozitivă. Sursa foto Dreamstime

Era planta care era mereu de Crăciun, pusă pe masă, pusă într-o vază. Era pentru prosperitate. De obicei, Crăciuniţa nu înfloreşte decât în perioada Crăciunului. Ştie Universul cum să le facă. Noi suntem mici şi neputincioşi”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Există și alte tradiții de care trebuie să ținem cont de sărbători. Una dintre cele mai importante tradiții este mersul cu colindul. În prima zi de sărbătoare, colindătorii merg din casă în casă cu steaua în mână și le vestesc oamenilor nașterea lui Iisus prin cântece și poezii. Se spune că cei care nu primesc colindători vor avea ghinion tot anul următor.

Când trebuie împodibit bradul

Potrivit tradiției bradul de Crăciun trebuie decorat în ziua de ajun adică în 24 decembrie. Mulți români îl ornează deja încă de la începutul lunii decembrie, dar este o mare greșeală. Se spune că bradul simbolizează viața infinită, deoarece este un copac veșnic verde. Vârful bradului trebuie să fie în formă de stea care amintește de cea care i-a călăuzit pe magi spre Isus Hristos.