Evenimentul Zilei > Actualitate > BOTOŞANI. Zece revoluţionari bootoşăneni vor primi 10 hectare de teren
BOTOŞANI. Zece revoluţionari bootoşăneni vor primi 10 hectare de teren

BOTOŞANI. Zece revoluţionari bootoşăneni vor primi 10 hectare de teren

Consilierii municipiului Botoşani vor dezbate în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind cedarea gratuită a unor terenuri către zece revoluţionari botoşăneni

Aceştia ar urma să beneficieze astfel de câte 10.000 de metri pătraţi, condiţia impusă fiind aceea ca noii proprietari să nu le poate vinde timp de un deceniu, informează colegii de la ziarul Botoşăneanul.

Fiecare din posibilii beneficiari au depus cereri la Primăria Botoşani în calitate de „luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător remarcat prin Fapte Deosebite”.

Potrivit legii 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei române, aceştia din urmă pot primi, în limita posibilităţilor, câte 10.000 metri pătraţi de teren. „Municipiul Botoşani are posibilitatea soluţionării favorabile a cererilor persoanelor în cauză (sunt disponibile un număr de 10 ha de teren)”, se arată înrun raport de specialitate Primăria Botoşani. Suprafeţele sunt situate undeva în apropierea fostei ferme a partidului, în extravilanul municipiului.