Evenimentul Zilei > Social > Otravă de la ROBINET în ROMÂNIA! Pericol de CANCER! News alert
Otravă de la ROBINET în ROMÂNIA! Pericol de CANCER! News alert

Otravă de la ROBINET în ROMÂNIA! Pericol de CANCER! News alert

Situaţie dramatică la Botoșani. Autoritățile utilizează 44 km de conductă din azbociment pentru a furniza apă potabilă populaţiei. Azbestul este unul din componentele azbocimentului. Acest material este considerat cancerigen și e inclus în Clasa 1.

Prin directiva 1999/77/CE care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2005, Comisia Europeană a interzis fabricarea și comercializarea produselor care conțin azbest. Din 2006 sunt interzise extracția, fabricarea și prelucrarea produselor care conțin azbest.

„Singura condiție impusă de ăștia de la UE era să nu mai avem conducte de azbo în municipiul Botoșani. Acum ni s-a transmis că avem 44 de km în municipiul Botoșani. Eu când am citit acest material dle președinte, că bănuiesc că ați citit acest material, mă așteptam din partea dvs. să spuneți că trebuie să alocăm sume, cât se poate, să remediem această situație.

Dvs. ar fi trebuit să știți lucrul acesta, acești 44 de km sunt în municipiul Botoșani, noi practic ne adresăm unui număr foarte mare de oameni”, a declarat Stelian Pleșca, consilier județean PNL, scriu jurnaliştii de la botosaneanul.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.