Evenimentul Zilei > Social > Bookfest s-a mutat la Târgu-Mureș, dar vine cu povesti noi
Bookfest s-a mutat la Târgu-Mureș, dar vine cu povesti noi

Bookfest s-a mutat la Târgu-Mureș, dar vine cu povesti noi

Deschiderea oficială a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș, ediția a II-a, are loc astăzi, la ora 12:00, la Teatrul Național.

Publicul este invitat, la ora 15:30, la prezentarea volumului „Triburile. O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook”, de Vasile Sebastian Dâncu, apărută la editura Școala Ardeleană Cluj-Napoca. Autorul va fi însoțit la acest eveniment de ambasadorul George Cristian Maior.

Proiecție „Aferim!” și concert Trei Parale

În cea de-a doua zi, Bookfest va avea doi oaspeți din străinătate: la ora 11:00, vizitatorii Salonului de Carte se vor întâlni cu Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker, care va participa la prezentarea cărților „Dracula-mortul viu” și 2Ghid de promovare turistică a Transilvaniei”. Imediat după, la ora 12:00, cei prezenți se vor întâlni cu Charlie Ottley, producătorul și prezentatorul mult-discutatului documentar „Wild Carpathia”. La ora 14:00, Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, își prezintă cărțile „Atentat la Mareșal – Olănești, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ținta parașutistilor sovietici” și „Război în eter (ambele la editura RAO), în prezența editorului Ovidiu Enculescu.

Cinematograful de Artă Bookfest îi așteaptă vineri pe iubitorii filmului cu două pelicule de mare succes: „Aferim!” (regia: Radu Jude), premiat la Berlin cu Ursul de Argint pentru regie, și „Tigrul de sticlă 3” (regia: Péter Rudolf), desemnat filmul cu cel mai mare succes în cinematografele din Ungaria în 2010. Seara Bookfest se va încheia cu un concert al trupei Trei Parale.

Sâmbătă, 6 iunie, de la 12:30, Horia-Roman Patapievici își va prezenta cartea de eseuri „Partea nevăzută decide totul”, după care va participa la lansările volumelor „OPERE  I. Poezii 1908-1920”, de Ezra Pound și „«Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?» Eseu confesiv despre Ioan Alexandru”, semnat de Dan C. Mihăilescu. La ora 16:00, publicul se va întâlni cu Sega, autorul cărții „Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal”, care vine să își prezinte proiectul umanitar de strângere de fonduri prin vânzarea cărții, proiect dedicat victimelor cutremurului din 25 aprilie din Nepal.

Muzicianul Grigore Leșe își va lansa, la ora 17:00, volumul de memorii „Acum ştiu cine sunt. Însemnări și aduceri aminte” și va delecta audiența cu un recital de piese autentice de folclor românesc.         

În toate cele patru zile, Bookfest Târgu-Mureș va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la lansările și filmele incluse în program. Vizitatorii vor putea participa la concursuri cu premii surpriză constând în produse promoționale și cupoane valorice care pot fi folosite la achiziționarea de cărți în cadrul Bookfest Târgu-Mureș. Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureș este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Consiliul Județean Mureș.