Bon Jovi, al treilea an în topul încasărilor

Bon Jovi, al treilea an în topul încasărilor

Decembrie dă startul retrospectivelor anului. Billboard a anunţat cei mai buni artişti ai lui 2010.

Pentru lumea muzicală de pretutindeni, unul dintre cele mai importante etaloane ale perfomanţelor este reprezentat de topul anual realizat de prestigioasa publicaţie Billboard. Dat publicităţii la finalul săptămânii trecute, topul Billboard nu ne lasă nici anul acesta fără surprize.

Prima şi cea mai mare dintre ele este Lady Gaga. Excentrica americancă a fost plasată de patru ori pe prima poziţie în clasamentele Billboard, cea mai importantă recunoaştere fiind, desigur, "Artistul anului 2010", şi aceasta după ce, în urmă cu numai 12 luni, Gaga fusese încadrată la categoria "new entry".

Cântăreaţa de doar 24 de ani se află pe prima poziţie şi în "Top Dance/Electronic Albums", "Top Dance/Electronic Album Artists" şi "European Top 100 Albums", unde a ajuns datorită albumului său de debut "The Fame", lansat în august 2008, dar şi în "European Hot 100 Singles", unde a primit cele mai multe voturi pentru "Bad Romance".

Ne puteți urmări și pe Google News

Eminem, marea revenire

Ultimele 12 luni au reprezentat pentru topurile R&B şi hip-hop ale Billboard o suită de coborâri şi reveniri. Ajutat de imensa popularitate repurtată prin duetul cu Rihanna în "Love the Way You Lie", Eminem a primit pe Billboard atât de multe voturi încât să fie propulsat pe prima poziţie în nu mai puţin de opt topuri, dintre care amintim doar "Top R&B Hip-Hop Albums", "Rap Albums" şi "Digital Albums".

Nici locul secund, după Susan Boyle, în "Top Billboard 200" nu este de neglijat, fiind astfel evident că revenirea cu "Recovery" i-a asigurat lui Eminem poziţia printre favoriţii pentru câştigarea Premiului Grammy pentru "Albumul anului".

Bon Jovi, cu buzunarele pline

Un alt clasament important al topurilor muzicale din 2010 este al celor mai mari câştiguri realizate din muzică. De data aceasta nu mai este vorba despre nicio surpriză, pentru că trupa Bon Jovi a fost desemnată, al treilea an consecutiv, formaţia cu cele mai mari încasări. Într-un singur an şi cu 69 de concerte la care a vândut toate biletele, a adunat 146,5 milioane de dolari.

Printre cei mai votaţi artişti ai anului 2010 se mai numără Kei$ha, Susan Boyle, Taylor Swift şi Rihanna.