Potrivit lui Neamțu, PMP o să facă demersurile necesare în noua sesiune parlamentară, unde vor încerca să convingă „mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului”.

„Acum 10 ani, aproape 7 milioane de cetăţeni români au cerut printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri şi clasa politică a dat cu flit. Iniţiativa parlamentară a lui Eugen Tomac (n.r. – cu aceeaşi cerinţă) a fost respinsă. (…) Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară vom putea convinge mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului. Constituţia spune că suveranitatea poporului se exprimă şi prin referendum. (…) În această toamnă vom relua demersurile de validare a referendumului care are deja 10 ani vechime şi nu poate fi văzut doar ca un referendum consultativ”, a declarat Neamţu, într-o conferinţă de presă.

El a mai precizat că printre obiectivele PMP se numără alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi eliminarea pensiilor speciale.