Evenimentul Zilei > Politica > Bombă pe scena politică! Inițiativa care face parlamentarii să tremure
Bombă pe scena politică! Inițiativa care face parlamentarii să tremure

Bombă pe scena politică! Inițiativa care face parlamentarii să tremure

Purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va relua demersurile pentru transpunerea în practică a referendumului din urmă cu 10 ani privind un Parlament cu 300 de membri.

Potrivit lui Neamțu, PMP o să facă demersurile necesare în noua sesiune parlamentară, unde vor încerca să convingă „mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului”.

„Acum 10 ani, aproape 7 milioane de cetăţeni români au cerut printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri şi clasa politică a dat cu flit. Iniţiativa parlamentară a lui Eugen Tomac (n.r. – cu aceeaşi cerinţă) a fost respinsă. (…) Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară vom putea convinge mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului. Constituţia spune că suveranitatea poporului se exprimă şi prin referendum. (…) În această toamnă vom relua demersurile de validare a referendumului care are deja 10 ani vechime şi nu poate fi văzut doar ca un referendum consultativ”, a declarat Neamţu, într-o conferinţă de presă.

El a mai precizat că printre obiectivele PMP se numără alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi eliminarea pensiilor speciale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: