Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombă la Casa Regală. Regele Mihai a DECIS: Principele Nicolae a fost EXCLUS din linia de succesiune
Bombă la Casa Regală. Regele Mihai a DECIS: Principele Nicolae a fost EXCLUS din linia de succesiune

Bombă la Casa Regală. Regele Mihai a DECIS: Principele Nicolae a fost EXCLUS din linia de succesiune

Regele Mihai I a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i-a retras nepotului său, Nicolae, titlul de “Principe al României”.

De asemenea, Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae şi din linia de succesiune. Documentul a fost semnat de Regele Mihai în data de 1 august.

Redăm mai jos comunicatul emis emis de Casa Regală a României:

“Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:
În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.
În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.
Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.
Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”.