Evenimentul Zilei > Justitie > BOMBA lui IANCU desființează DNA
BOMBA lui IANCU desființează DNA

BOMBA lui IANCU desființează DNA

Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului, a făcut o dezvăluire bombă la Realitatea TV, în emisiunea lui Octavian Hoandră.

"Acest DNA a pornit foarte bine, sub formă de PNA. Vă spun în premieră că eu am fost primul propus pentru a rămâne la PNA, pe funcția de procuror general la PNA. Am refuzat. Propunerea mi-a fost făcută de cineva care îmi era foarte apropiat în domeniu. De ce am refuzat? PNA – sau DNA ulterior – care s-a emancipat extraordinar de mult… pornise bine. Însă după ce s-a transformat în DNA a devenit neconstituțional. Nu știu dacă știți acest lucru. Există un text în Constituție care spune că parchetele se constituie pe lângă instanțele judecătorești. DNA nu este constituită pe lângă nimeni, PNA da, era la vremea respectivă”, a spus Gheorghe Iancu la Realitatea TV.

”Dacă cineva atacă, înseamnă că se poate desființa DNA?”, a întrebat Octavian Hoandră.

”Oricum trebuie făcut ceva – reconstruit, nu desființat! Din punctul de vedere al neconstituționalității, lucrurile sunt clare. Nu s-a ținut cont de așa ceva! Dacă nu respecți reguli de procedură… este un argument foarte grav pentru anularea tuturor rechizitoriilor făcute de DNA”, a răspuns profesorul universitar care a adăugat că ”mai este o problemă – componența DNA”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: