Alertă cu bomba în Marea Britanie! Două secţii de votare din Londra au fost evacuate joi, în timpul alegerilor europarlamentare din Regatul Unit, după ce pe un şantier din zona Kingston din sud-vestul metropolei a fost găsită o bombă neexplodată care datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, informează Agerpres. 

Poliţia a blocat accesul în apropiere şi a evacuat, de asemenea, unele locuinţe, două campusuri şi un liceu unde erau în curs de desfășurare niște examene. După ce au examinat bomba, specialiştii poliţiei au făcut apel la pirotehniştii militari. 

Alegătorii afectaţi de incident au fost îndrumaţi spre alte secţii de votare. Cordonul de poliţie urma să rămână în cartier până joi seara. Localnicii care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele au fost îndrumaţi către biserica reformată din Eden Street. Secţiile închise sunt cele de la bisericile St John the Evangelist din Grove Lane şi St Raphael (catolică) din Portsmouth Road. 

Universitatea Kingston, ale cărei campusuri din Penrhyn Road şi Knights Park au fost evacuate, a anunţat că studenţilor şi personalului li s-a recomandat să meargă acasă. La liceul Surbiton, elevii din clasa a 10-a aveau programate examene; cel de latină a fost întrerupt la declanşarea alarmei, iar altele au fost amânate, a declarat un părinte. 

 

Te-ar putea interesa și: