Politicienii se bazau pe notorietatea lui Ladislau Boloni și pe faptul că pe vremea când era în țară era iubit și admirat și de români și de maghiari.

Zilele trecute, Boloni a fost acasă, în Târgul Mureș, și, ca urmare a declarațiilor făcute de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Popular Maghiar din Transilvania  (PPMT) și Partidului Civic Maghiar (PCM), a răspuns că îl onorează propunerea de a candida la Târgu Mureș, dar că se mai gândește.

Unul dintre cei mai buni prieteni al marelui fotbalist a declarat, pentru EVZ, că Ladisalau Boloni nu va candida.

„El are deja 65 de ani. Are contract încă un an cu echipa belgienă Antwerp, și, din câte știu eu, abia așteaptă să se retragă la Nisa, unde are o vilă și unde este familia lui: soția, fata și nepoții”, a declarat prietenul lui.

Acesta a adăugat că nu ar fi exclus ca în lipsa unor nume credibile, Ladislau Boloni să aibă succes. Pe de altă parte, tot el a spus că este de notorietate că antrenorul are o fire foarte dificilă și că nu ar putea accepta compromisurile pe care le presupune lupta politică.

Ladislau Boloni are 108 selecţii în echipa naţională a României. Acesta a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti, iar ca antrenor a pregătit Sporting Lisabona (de unde l-a lansat pe Cristiano Ronaldo), Naţionala României, echipe din Belgia, Franţa şi chiar Orientul Mijlociu.