Acesta a mai declarat că părinții care refuză să-și vaccineze copiii nu vor fi luați „cu arcanul” și nici încătușați de polițiști, însă vor fi obligați să-și asume consecințele deciziei lor. Bodog a mai spus că un copil nu poate fi privat de vaccinare, dar că respectă decizia părinţilor care nu doresc să-şi vaccineze copiii. 

 

El a explicat că, atunci când vin la vaccinare, copiii sunt consultaţi de medicul de familie, care le cunoaşte istoricul medical, iar în anumite situaţii poate contraindica sau amâna vaccinarea.

 

„Doamna director regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Zsuzsanna Jakab, a spus că cel mai de preţ cadou pe care îl putem fac copilului nostru este imunitatea, şi o facem prin mai multe procedee: alăptându-l la sân, vaccinându-l. Eu vreau să vorbesc ca şi părinte: am două fete, amândouă sunt vaccinate, au fost amândouă la conferinţă joi şi au stat de la început până la sfârşit. Şi cred că fiecare părinte responsabil ar trebui să-şi vaccineze copiii. Asta cred eu. Respect decizia părinţilor care nu doresc să-şi vaccineze copiii, dar cred că trebuie să-şi asume această responsabilitate”, a precizat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

 

Florian Bodog a mai arătat că i-ar plăcea ca legea vaccinării să fie unanim acceptată. „Dacă majoritatea populaţiei României acceptă forma de lege care va ieşi, şi eu cred că va ieşi o lege bună, atunci vom avea grupuri tehnice de lucru la fiecare judeţ, care vor putea informa părinţii, care vor discuta cu părinţii”, a mai spus ministrul.

 

„Nu vom avea poliţişti care vor încătuşa părinţii, aşa cum a apărut în media. Ştiu, aceste lucruri se vând, sunt ştiri, dar cred cu tărie că mass-media trebuie să fie alături de Ministerul Sănătăţii. Nu alături de mine, nu contează cine este ministrul Sănătăţii. Eu mi-am asumat acest lucru, de a scoate legea în dezbatere publică, mi-am asumat tot ceea ce primesc prin mesaje şi pe Facebook, şi pe toate canalele posibile. Mi-am asumat şi îmi asum acest lucru, pentru că eu cred cu tărie că singura metodă de a preveni aceste boli grave este vaccinarea. Şi cred că este important ca toţi copiii României să aibă acces la vaccin”, a adăugat Bodog.

 

Citește și: Vaccinarea poate deveni obligatorie. Proiectul de lege ajunge în Parlament

Avem LEGEA VACCINĂRII! Copiii nevaccinați NU vor mai fi PRIMIȚI LA ȘCOALĂ!

CAPCANELE din LEGEA VACCINĂRII: Copiii nevaccinați, trimiși acasă de educatori

Dragnea: Am mari rezerve legate de vaccinarea obligatorie a copiilor

Zsuzsanna Jakab, director OMS: „Vaccinurile sunt sigure! Nu există legătură între ele și autism”