Evenimentul Zilei > Politica > Fost ministru, în cădere liberă! DNA a cerut ridicarea imunității. News alert
Fost ministru, în cădere liberă! DNA a cerut ridicarea imunității. News alert

Fost ministru, în cădere liberă! DNA a cerut ridicarea imunității. News alert

Cererea DNA de ridicare a imunității în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog va fi analizată de Biroul Permanent al Senatului în ședința de luni.

Biroul Permanent (BP) al Senatului va lua în discuţie, luni, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, suspectat de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie legate de modalitatea în care ar fi angajat o consilieră în perioada mandatului său, informează Antena 3.

BP va înainta cererea Comisiei juridice pentru formularea unui punct de vedere, care va fi transmis plenului Senatului. 

DNA a transmis, joi, un comunicat de presă în care arată că procurorii DNA „desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului”. 

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său. 

Fostul ministrul al Sănătăţii Florian Bodog a declarat că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.

„Informaţia am aflat-o din presă. S-a cerut ridicarea imunităţii în vederea începerii cercetării penale. Am citit comunicatul DNA-ului acum câteva minute. Ceea ce pot să vă spun este că niciunul dintre consilierii care au fost angajaţi la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul. Niciunul, toţi au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o, fiecare s-a ocupat de ceea ce le-am dat să facă. Toţi consilierii mei, indiferent că au fost cu normă întreagă sau jumătate de normă, au lucrat în directa mea coordonare. Eu le-am trasat ce anume să facă, mie mi-au raportat, cu mine au discutat şi pe mine m-au ajutat în activitatea mea de ministru.”, a afirmat Bodog.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: