Boala X se răspândește cu repeziciune. Ar putea provoca o nouă pandemie. România, în alertă
- Andrei Arvinte
- 10 decembrie 2024, 21:30
Un virus necunoscut și periculos se răspândește cu repeziciune în lume. Se transmite prin aer, iar simptomele seamănă cu gripa. Medicii vorbesc despre Boala X, tocmai pentru că este o patologie necunoscută, ipotetică, dar contagioasă și fatală.
Fostul manager al Institutului Marius Nasta din Bucureşti Beatrice Mahler atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de Boala X, pe care lumea medicală internaţională o priveşte cu mare atenţie.
”BOALA X. Nu este un joc şi nici o glumă, este o boală pe care lumea medicală internaţională o priveşte cu mare atenţie.
Până acum ştim că se transmite prin aer. Simptomele seamănă în primele zile cu gripa. Adică: febră, dureri de cap, tuse, dificultăţi de respiraţie.
Ulterior apare anemia severă, care necesită transfuzii de sânge. Până în prezent sunt declarate 71 de decese dintr-un număr total mai mic de 500 de cazuri.
Congo, căci acolo a apărut boala X, a cerut ajutor internaţional pentru pacienţi, dar şi pentru a identifica cine produce boala”, a declarat Beatrice Mahler.
Îl acuză pe Alexandru Rafila
Beatrice Mahle mai spune că ministrul Alexandru Rafila are alte priorități și denunță lipsa de strategie a Ministerului Sănătății.
”Haosul zilelor actuale nu înseamnă protecţie. Dar poate asta se doreşte: HAOS...
Sunt medic în cel mai mare spital de boli respiratorii din România, iar acestă informare nu am primit-o, deşi World Health Organization (WHO) atrage atenţia că vorbim de o afecţiune respiratorie.
Poate nu se consideră important ca spitalele să fie pregătite pentru situaţii dificile. M-am întrebat dacă strategia Ministerul Sănătăţii - România este cea de a atenţiona populaţia....am căutat... nu am găsit nimic.
Domnul Ministru Prof. Dr. Alexandru Rafila are alte priorităţi, sigur nu sănătatea publică”, a mai scris Mahler pe Facebook.
Ar putea fi transmis de animale sau insecte
Pentru OMS, agentul patogen X din boala X ar putea fi o zoonoză, adica transmisă de animale sau insecte. Prin urmare, este de conceput că acest virus ipotetic ar putea provoca simptome tipice bolilor zoonotice, cum ar fi:
Simptome respiratorii:
- tuse;
- dificultățti de respiratie;
- durere în gât.
Simptome generale:
- febra;
- frisoane;
- dureri musculare și articulare;
- oboseala.