Boală grea pentru frumoasa de la Digi Sport. 3 medici i-au dat aceeaşi veste-şoc

Boală grea pentru frumoasa de la Digi Sport. 3 medici i-au dat aceeaşi veste-şoc

Una dintre cele mai frumoase prezentatoare tv din România şi de la Digi Sport, Simona Ţăranu, a vorbit recent despre momentele grele pe care le-a trăit când a aflat de la 3 medici că are o boală autoimună.

Se întâmpla în urmă cu 5 luni, iar vestea legată de boala grea aducea încă un şoc pentru frumoasa prezentatoare de la Digi Sport: şansele de a avea copii au scăzut dramatic din cauza afecţiunii. Această veste a afectat-o enorm pe bruneta ai cărei părinţi şi bunici sunt din Piatra Neamţ.

Totuşi, fiind o femeie cu o personalitate puternică, Simona Ţăranu s-a regrupat rapid şi a identificat paşii necesari pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea şi pentru a putea spera că într-o zi va deveni mamă. Pandemia de coronavirus a trecut astfel pe planul al doilea, dar fără a ignora pericolele pe care le generează în prezent noul coronavirus.

„Şocul a venit când 3 medici mi-au confirmat.”

În interviul acordat pentru okmagazine.ro, prezentatoarea tv a dezvăluit ce s-a schimbat în viaţa ei de când pandemia s-a instalat şi în România. Cu această ocazie, Simona a vorbit şi despre ceea ce este probabil una dintre cele mai mari încercări pentru viaţa ei personală:

Ne puteți urmări și pe Google News

„M-am adaptat din mers, pentru că m-a ajutat foarte mult serviciul. Nu am întrerupt deloc activitatea profesională, iar la Digi Sport starea de spirit a fost surprinzător de bună. Am conştientizat riscurile şi mi-am impus această distanţare, măsură concretă care te poate salva. Nu cred că mai e loc de nostalgii în pandemie. Conştientizezi riscurile, aplici măsurile şi îţi salvezi viaţa. Pe a ta şi a celor din jur.

Doar aşa putem depăşi această perioadă cât mai curând. Dacă nu respectăm aceste simple măsuri, ne învârtim în cerc. Dar nu pandemia m-a afectat. Totul s-a suprapus cu o veste tristă din zona personală. Acum 5 luni am descoperit o boală autoimună, iar şocul a venit când trei medici mi-au confirmat că acest lucru îmi reduce şansele ca eu să devin mamă.

Asta a însemnat conştientizare şi o schimbare profundă. Mi-am analizat priorităţile, împreună cu şansele care îmi rămăseseră pentru a-mi îndeplini visul. Acest motiv m-a făcut să îmi reevaluez viaţa, activităţile, obiceiurile. Şi să schimb acolo unde nu era o îmbinare armonioasă.”

Boala autoimună se pare că dă înapoi

Conform sursei citate, vedeta tv a vorbit şi despre întâmplarea care poate fi socotită o minune în viaţa ei: „Consider că orice veste frumoasă, orice realizare se datorează ajutorului divin. Ceea ce oferi, aia primeşti. O minune consider şi angajarea la Digi. Fără relaţii în acest domeniu, fără implicarea altor persoane. Doar printr-un simplu CV depus în urma unui anunţ găsit pe digiSport.ro de către soţul meu.

Sau o minune mai recentă. Dacă acum 5 luni analizele mele nu era foarte bune din cauza unei boli autoimune şi trebuia să conştientizez că această afecţiune va face parte din viaţa mea mereu, la nici jumătate de an am reuşit să scad inexplicabil valorile analizelor şi să ies de pe tratamentul intensiv şi cu multe reacţii adverse.

I-am surprins până şi pe medici. Am respectat sfatul doctorilor, mi-am ascultat organismul, m-am relaxat, m-am desprins de tot ce mă stresa şi m-am bucurat de viaţă, de ceea ce am. Prin rugăciune şi răbdare descoperim adevărata fericire. Asta nu înseamnă că nu tânjesc după o plajă din Caraibe.”

Ce este o boală autoimună?

O boală sau o tulburare autoimună reprezintă o afecţiune în care sistemul imunitar atacă în mod greşit organismul. Asta înseamnă că sistemul imunitar percepe în mod eronat o parte a corpului, cum ar fi articulaţiile sau pielea, ca fiind străină şi eliberează proteine numite autoanticorpi, care mai departe atacă celulele sănătoase.

În cazul anumitor boli autoimune este afectat un singur organ, cum este cazul pancreasului în diabetul zaharat de tip 1, dar literatura de specialitate a consemnat destule cazuri în care exista şi boli autoimune ce afectează întregul organism (n.r. - de exemplu, lupusul eritematos sistemic - LES).

Până în prezent sunt cunoscute mai mult de 80 de tipuri de boli autoimune care afectează mai multe părti ale corpului, dar dintre acestea, în afara celor menţionate, cele mai importante sunt următoarele: artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală, scleroza multiplă, sindromul Guillain Barre, polineuropatia inflamatorie cronică demielinizantă, psoriazis, boala Graves, tiroidita Hashimoto, miastenia gravis şi vasculita.

Pe aceeaşi listă ar mai fi Vitiligo, Pemphigus, Lichen, boala Basedow, boala Addison, sindromul Sjogren, iridociclita, boala celiacă, hepatita autoimună, trombocitopenia sau anemia hemolitică autoimună, artritele, colagenozele, spondilartropatiile, sindromul antifosfolipidic şi encefalopatiile autoimune.

sursa: okmagazine.ro