Evenimentul Zilei > Monden > Boală grea pentru fiul milionarului Viorel Micula. Îşi mai revine vreodată? Şanse mici
Boală grea pentru fiul milionarului Viorel Micula. Îşi mai revine vreodată? Şanse mici

Boală grea pentru fiul milionarului Viorel Micula. Îşi mai revine vreodată? Şanse mici

Victoraş Micula, fiul celebrului milionar Viorel Micula, este din nou în prim-plan cu o imagine care poate ascunde o boală foarte gravă.

În prim-plan apare celebra boală a jocurilor de noroc, aşa cum este cunoscută în popor dependenţa de jocuri electronice.

Celebrele „păcănele” l-au sedus irevocabil pe moștenitorul imperiului de zeci de milioane de euro clădit de Viorel Micula, fratele lui Ioan Micula.

Cei doi bihoreni au clădit grupul format din European Drinks, European Food, Scandic Distilleries și Transilvania General Import Export, care au brandurile Izvorul Minunilor, Frutti Fresh, Adria, Naty, Rollo, Olla, Viva și Bürger.

100 de dolari mâna la păcănele

„(…) Tânărul pare să fie un împătimit al jocurilor de noroc. Recent, moștenitorul imperiului Frutti Fresh a arătat ce cont calificat are pe o platformă de online gambling.

Victoraș s-a filmat în timp ce se juca la păcănele, pe 100 de dolari mâna. Iar în dreptul banilor din cont era trecută suma de 90.000 de dolari, semn clar că Victoraș a avut noroc la joc”, arată cancan.ro.

Pasiune foarte periculoasă

Având în vedere sumele arătate, este posibil că Victoraş Micula să fie foarte atras de lumea păcănelelor şi a altor jocuri electronice.

Psihiatrii şi psihologii susţin că acest tip de activitate dă dependenţa şi ascunde adesea o boală psihică, care poate fi vindecată numai cu ajutor de specialitate.

Pentru ca tratamentul să fie eficient, jucătorii împătimiţi – adică aceia care pariază sume din ce în ce mai mari şi ajung să piardă totul – au nevoie de mulţi ani.

Specialiştii amintiţi susţin că în momentul în care jucătorii recurg la tot felul de gesturi pentru a face rost de bani, situaţia le-a scăpat de sub control.

Păcănele vs. droguri

„Uneori, această boală este mai gravă decât consumul de droguri. Majoritatea persoanelor care devin dependente de jocurile de noroc au o situaţie materială dificilă şi încearcă să îşi găsească alinarea în sălile de joc.

Din păcate, unii jucători s-au sinucis, copleşiţi de această manie“, a explica psihologul Iulian Mateescu într-un interviu acordat pentru adevarul.ro.

La rândul ei, psihiatrul Miruna Tănăsescu a precizat: „Este important să depistăm sursa problemelor de joc.

Cauzele care pot duce la dependenţa de jocurile de noroc sunt: pierderea unui părinte înainte de vârsta de 15 ani, modificări neurologice sau inexistenţa disciplinei într-o familie.

Jucătorii care au probleme vin să câştige, iar în momentul în care pierd totul au o stare de furie sau nervozitate. Această boală afectează familia, prietenii, colegii de muncă.”

Victoraş Micula sparge şi pe ceasuri

Conform sursei citate, după ce a arătat că a câştigat 4.000 de dolari la păcănele, Victoraş Micula celebrat „speciala” cumpărând un ceas de lux.

Astfel, fiul afaceristului Viorel Micula a mers la un magazin IWC Schaffhausenşi a cumpărat un ceas Portugieser Perpetual Calendar în valoare de aproximativ 35.000 euro.

Este de notorietate faptul că el cheltuie sume impresionante pe maşini de lux şi ceasuri exclusiviste, dar şi pe cele mai scumpe telefoane din lume.

explicaţie foto: Victoraş Micula

sursa: cancan.ro

sursa foto: ebihoreanul.ro