Evenimentul Zilei > Social > Blue Monday. 21 ianuarie, cea mai DEPRIMANTĂ zi din 2019
Blue Monday. 21 ianuarie, cea mai DEPRIMANTĂ zi din 2019

Blue Monday. 21 ianuarie, cea mai DEPRIMANTĂ zi din 2019

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2019, cade pe 21 ianuarie, este considerată de specialiști ca fiind cea mai deprimantă zi din an. Acestă zi mai este numită și "Blue Monday". La această concluzie a ajuns un psiholog britanic care chiar a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Teoria despre cea mai deprimantă zi din an a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a realizat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului. 

Psihologul britanic a luat în calcul condițiile meteo din această perioadă, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulți oameni urăsc zilele de luni.
În ianuarie, ianuarie, organismul se resimte după consumul abuziv de alcool și dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape goale după perioada Sărbătorilor de Iarnă. 
În plus, vor mai trece câteva zile de luni până lumina zile va crește considerabil și nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare. 

După toate aceste criterii, psihologul britanic a stabilit că cea treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi din an, în această perioadă oamenii manifestând o stare de tristețe și melancolie. Acestea au tendința spre inactivitate și consumă carbohidrați în exces.

Conform cercetărilor, luna decembrie este luna în care se sinucid cele mai multe persoane sau se despart de partenerul de viață. Ziua cu cea mai mare probabilitate în acest sens fiind 11 decembrie.