Blestemul câștigurilor ușoare. Soarta nemiloasă a unui milionar la Loto

Blestemul câștigurilor ușoare. Soarta nemiloasă a unui milionar la Loto Sursa foto: Arhiva EVZ

Blestemul câștigurilor ușoare pare că l-a ajuns pe un om de afaceri din Iași care a devenit milionar după ce a câștigat la Loto. Mihai Cazacu a obținut 3,8 milioane de euro, la loterie, în anul 2008. Iar de atunci ghinioanele s-au ținut scai de capul său. Norocul s-a transformat în ghinion, iar milionarul a ajuns chiar și la închisoare. Zilele trecute, el a murit la doar 51 de ani, la Constanța, unde l-au dus afacerile.

Blestemul câștigurilor ușoare pare că l-a ajuns pe un om de afaceri din județul Iași care și-a construit averea pe câștigul de la Loto. Mihai Cazacu, din Târgul Frumos, a murit zilele trecute la Constanța, unde se afla cu afaceri. El avea o firmă în domeniul construcțiilor și derula o serie de contracte în orașul de la malul Mării.

Decesul a fost cauzat, conform informațiilor din presa ieșeană, unui stop cardiac. Moartea sa a survenit după ani lungi în care a primit lovitură după lovitură din partea soartei. Norocul care l-a făcut milionar s-a transformat în ghinion. Milionarul și-a pierdut banii câștigați, a fost implicat în mai multe infrațciuni, iar în cele din urmă a fost condamnat la închisoare.

A pierdut o mare parte din câștig în investiţii neinspirate. A fost condamnat pentru o bătaie cu interlopi, cercetat pentru evaziune fiscală şi conducere sub influența alcoolului și a fost victima unor agresiuni pentru presupuse datorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

După toate nenorocirile care l-au lovit, cunoscuții săi au început să vorbescă despre un blestem. Blestemul câștigurilor ușoare. L-a ajuns pe Mihai Cazacu care zilele trecute a primit lovitura finală, mortală.  Milionarul de la Loto 6 din 49 a murit miercuri, 20 septembrie 2023, la vârsta de 51 de ani, la Constanța.

Blestemul câștigurilor ușoare l-a ajuns pe un ieșean

Mihai Cazacu, câștigător la Loto Sursa foto. Ziarul de Iași

Blestemul câștigurilor ușoare l-a ajuns pe milionarul la loto

Ieșeanul Mihai Cazacu a intrat în atenția publicului în anul 2008. S-a întâmplat datorită biletului câștigător de la Loto 6/49 care i-a adus un profit de 3,8 milioane de euro. O sumă uriașă, obținută fără nici un fel de muncă, aproape.

O vreme s-a bucurat de averea obținută astfel, însă norocul dădea semne că îl părăsește. Pe Mihai Cazacu părea l-a ajuns blestemul câștigurilor ușoare.

La doi ani după ce a tras biletul norocos, la 6 din 49, Mihai Cazacu a avut probleme cu un interlop ieșean. S-a întâmplat pe 9 ianuarie 2010. Con­stantin Gangal, membru unul clan de infractori, l-a sunat și i-a cerut cu împrumut o maşină de lux.

Cei doi, împreună cu alte două persoane, s-au întâlnit la un local din Târgul Frumos. Aici au consumat bău­turi alcoolice, iar apoi s-au luat la ceartă și la bătaie.

„După schimbul de replici, învinuiţii s-au ridicat de la masă, s-au îmbrâncit şi lovit reciproc cu pumnii, cu piese de veselă şi mobilier. Clienţii din bar au fugit, iar barmanii s-au ascuns după bar“, au arătat procurorii.

Prins de poliție băut la volan

Blestemul cîștigurilor ușoare a continuat să se manifeste. La câțiva ani după ce și-a câștigat banii, omul de afaceri a început să aibă probleme cu legea. În 2013, poliția l-a surprins băut la volan.

Iar Mihai Cazacu a refuzat să sufle în aparatul etilotest. S-a ales cu un dosar penal, iar în cele din urmă a recunoscut că era băut și că a condus sub influența alcoolului. Mihai Cazacu avea o alcoolemie de 2,65 mg/l alcool pur în sânge. O cantitate aproape de coma alcoolică, spun specialiștii.

Blestemul câștigurilor ușoare l-a distrus

Blestemul câștigurilor ușoare a continuat să se manifeste. Ulterior, au apărut și alte probleme. S-a lansat în afaceri și a înființat mai multe firme. Însă nu a reușit să țină calea dreaptă. Autoritatea Fiscală a stabilit că afacerile milionarului de la Loto erau ilegale. Societățile sale erau implicate într-o rețea de evaziune fiscală.

Oficial firmele sale se ocupau cu comerțul de animale și materiale de construcții. Inspectorii fiscali au descoperit, însă, că prin intermediul acestora se derulau tranzacții fictive de milioane de euro. Prejudiciile constatate au fost uriașe, în jur de 6 milioane de lei. În acest context, Autoritatea Fiscală l-au băgat în 2019 în procedura insolventei.

Ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT. Aceștia au arătat că firmele suspecte ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii. Scopul era deducerea ilegală de TVA. Dosarul era încă în lucru.