Evenimentul Zilei > International > BLESTEMUL Gaddafi lovește din nou! PRINȚUL REBEL al Belgiei rămâne fără bani
BLESTEMUL  Gaddafi lovește din nou! PRINȚUL REBEL al Belgiei rămâne fără bani

BLESTEMUL Gaddafi lovește din nou! PRINȚUL REBEL al Belgiei rămâne fără bani

Alocaţia prinţului Laurent, fratele regelui Belgiei, a fost redusă cu 15% pentru un an. "Prinţul rebel" a făcut titluri de prima pagină şi în trecut.

Guvernul belgian a redus vineri alocaţia prinţului Laurent, fratele regelui Philippe, după ce acesta a apărut în uniformă la o recepţie a ambasadei Chinei încălcând protocolul.

 

Prinţul Laurent, al cărui comportament a ţinut şi în trecut primele pagini ale ziarelor, s-a implicat în politica externă a ţării fără autorizare din partea guvernului.

 

Cel supranumit de media "Prinţul rebel" a scandalizat societatea belgiană în trecut, după ce a fost amendat pentru depăşirea vitezei legale, când a efectuat deplasări diplomatice neaprobate sau când a avut contacte cu oficiali libieni în timpul regimului lui Moammar Gaddafi.

 

Parlamentul a decis să-i reducă alocaţia lui Laurent cu 15% pentru un an – o sumă totală de 46.000 de euro – în cadrul unui vot care a avut loc vineri, la puţin timp după miezul nopţii. Practic, prinţului şi familiei sale le vor rămâne în acest an o alocaţie de 307.000 de euro.

 

Înainte de vot, Laurent a pledat pe lângă parlamentari să pună capăt "hărţuirii", într-o scrisoare către legislativul federal care a fost citită în parlament.

 

"Această alocaţie despre care se vorbeşte să fie redusă sau abolită, după voia vânturilor politice şi din media, este preţul unei vieţi, preţul vieţii mele, care în mare parte se află în spatele meu", a scris prinţul în scrisoare, potrivit relatărilor din media.

 

Sancţiunea este "o ameninţare permanentă" pentru el, soţie şi copii, a adăugat el, întrucât familia nu are acces la asigurările sociale.

 

Controversa datează din lunea iulie a anului trecut, când Laurent a participat la o recepţie care marca a 90-a aniversare a armatei chineze şi care a avut loc la ambasada Chinei din Bruxelles. Prinţul nu solicitase de la guvern autorizaţia necesară pentru a participa la recepţie în calitate oficială.

 

Laurent, tată a trei copii, a postat pe Twitter o imagine în care apare alături de alte persoane tăind un tort într-un mod ceremonial, mai scrie AGERPRES