Blestemul COVID? Cadavrele au început să iasă la suprafață. „Fugiți, se răzbună!”
- Mihnea Talau
- 26 noiembrie 2020, 18:25
Cazul Danemarca o să rămână în istoria lumii după ce Guvernul a decis uciderea a milioane de nurci pentru că acestea ar fi avut o mutație a virusului SARS-CoV-2. . După acest sacrificiu în masă, guvernul a anunțat că a greșit.
După ce politicienii au anunțat că a fost înregistrată o mutație de coronavirus la nurci și care s-ar putea transmite la oameni, peste 10 milioane de astfel de animale au fost ucise în masă și îngropate în gropi comune.
Doar că nurcile ucise în masă în Danemarca ies acum din morminte și provoacă teamă în rândul danezilor.
Cu puțin timp în urmă, premierul țării a anunțat că nu sunt dovezi ale transmiterii mutației de coronavirus la om, iar săptămâna trecută același premier a recunoscut că încă din septembrie nu a mai existat nicio nurcă bolnavă în Danemarca, deși, o lună mai târziu, în octombrie, autoritățile au dispus uciderea a milioane de animale.
Danemarca, inundată de fotografii cu nurcile moarte
Un val de fotografii și clipuri video a inundat rețelele sociale în Danermarca, arătând animalele care par să iasă din gropile comune. „2020, anul nurcii mutant ucigașe”, sau „Fugiți, vin nurcile să se răzbune”, sunt mesajele danezilor pe rețelele sociale.
„Pe măsură ce corpurile se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru provoacă umflarea pământului. În acest mod, în cel mai rău caz, nurca este împinsă afară din pământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției daneze, citat de The Guardian. El a mai spus că de vină ar fi pământul nisipos în care au fost îngropate animalele, mult mai ușor de împins în sus de către cadavrele în descompunere.
Poliția daneză a încercat să lupte cu fenomenul macabru punând mai mult pământ peste mormintele comune.
Presa locală a relatat că este posibil ca animalele să fi fost îngropate prea aproape de lacuri și de pânza freatică, existând temeri că acest lucru ar putea duce la contaminarea rețelei de apă potabilă.
„Se pare că nimeni nu cunoaște consecințele acestei situații”, a spus Susan Munster, membru al conducerii companiei de apă din Danemarca. „Trebuie să recunosc că este îngrijorător”, a adăugat ea.
Ministerul mediului a spus că fenomenul este doar „o problemă temporară legată de procesul de descompunere”, și că zona va fi monitorizată non stop până la instalarea unui gard de protecție care să țină departe oamenii și animalele de gropile comune ale nurcilor.
Purtătorul de cuvânt al poliției daneze a declarat că există pericolul ca bacterii dăunătoare să se afle în blana animalelor moarte și „nu este niciodată sănătos să stai prea aproape de animalele moarte, informează Digi24.