PDL-iștii consideră că europarlamentarul Monica Macovei s-a situat în afara PDL, după ce și-a anunțat intenția de a candida independent la Președinție. Cu toate acestea nu iau decizia de a o exclude sau de a-i cere să-și dea demisia, pentru că în prag de campanie nu le-ar fi utilă o ceartă cu ea, susțin surse din PDL. „Nu cred că ne putem apuca acum de excluderi, să ne ocupăm mai bine de alegeri (…) Probabil vor fi comentarii din partea PNL”, au declarat sursele citate.

După ce voci din PDL au spus că Emil Boc se situează și el în afara partidului pentru că și-a anunțat susținerea pentru candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, sursele citate mai sus susțin că, în ședința conducerii de marți, e posibil să se pună în discuție excluderea din PDL a primarului Clujului. Până la închiderea ediției nu au putut fi contactați nici liderul PDL Vasile Blaga, nici Monica Macovei.

Nu au date certe

Întrebat de ce nu este exclusă din partid Monica Macovei, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur a amintit că Vasile Blaga a dat explicații pe acest subiect. „Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL, dar alții se dau afară în momentul în care ai o candidatură în afara partidului. Automat te pui în afara partidului, decizia îi aparține (…) Se exclude singură, nu trebuie să o exclud”, declarase liderul PDL. „Candidezi independent, te situezi în afara partidului. Nu există altă formalitate. Partidul a luat notă de decizia domniei sale”, a arătat și Flutur. Despre Boc, acesta spune că nu s-a discutat încă.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean nu crede că se va ajunge la excluderea niciunuia dintre cei doi. La rândul său, deputatul Gheorghe Ialomițianu a spus că „nu avem nicio dată certă că Macovei va candida, nu am auzit de strângere de semnături. A făcut o declarație că va candida, să vedem!”.

Cât despre Boc, nu crede nici el că se va pune problema excluderii acum, dar pe viitor dacă acesta va face campanie pentru alt candidat, nu pentru cel al ACL s-ar putea ca mulți din partid să fie dezamăgiți și să se ia o decizie.