Bitcoin înregistrează valori fluctuante. SUA și UE încearcă să stabilizeze criptomonedele de pe piața globală

Bitcoin înregistrează valori fluctuante. SUA și UE încearcă să stabilizeze criptomonedele de pe piața globală Sursa: Facebook

Criptomonedele înregistrează diferențe masive de valori, de la o zi la alta, din cauza incertitudinilor generate de starea de fapt a economiei mondiale. Exchange-urile globale anunță că cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin, înregistrează o valoare de aproximativ 39.000 de dolari, ceea ce înseamnă o creștere de 1,07%, într-un interval de 24 de ore. Pe de altă parte, Ethereum, a doua cea mai bine cotată criptomonedă, după capitalizarea bursieră a marilor societăți de schimb valutar, are o evoluție similară Bitcoin, dat fiind faptul că miercuri dimineața valora 2.742 dolari, după care a înregistrat o scădere bruscă.

După ce în ultimele 24 de ore prețul Bitcoin se situa la valoarea de 41.551 dolari, la momentul prezent, regina cryptomonedelor atinge o cotă de 40.518 dolari, iar acest lucru nu pare să rămână de neschimbat.

Bitcoin și Ethereum, fluctuații pe piața crypto

Exchange-urile globale anunță că cea mai populară cryptomonedă, Bitcoin, înregistrează o valoare de aproximativ 39.000 de dolari, ceea ce înseamnă o creștere de 1,07%, într-un interval de 24 de ore.

Raportat la nivel de săptămână, datele CoinGecko arată că Bitcoin are o creștere de 1%, destul de puțin comparativ cu istoricul înregistrat de această cryptomonedă, de-a lungul ultimilor ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Ethereum, a doua cea mai bine cotată cryptomonedă după capitalizarea bursieră a marilor societăți de schimb valutar, are o evoluție similară Bitcoin, dat fiind faptul că miercuri dimineața valora 2.742 dolari, după care a înregistrat o scădere bruscă.

La momentul prezent, Ether are o valoare de piață estimată la 2.712 dolari de către CoinSwitch Kuber, iar bursele mondiale estimează un preț de cumpărare de 2.620 dolari.

Statele Unite ale Americii, alături de Uniunea Europeană au dorit realizarea unei mai bune integrări a pieței crypto în economia mondială, astfel că, recent, s-au adoptat o serie de amendamente prin care să fie încurajat acest sector financiar, mai ales pentru că monedele virtuale au înregistrat o involuție, încă din noiembrie 2021.

Cryptomonedele, viitorul economiei mondiale. Decizie istorică pentru România

Cryptomonedele sunt o atracție tot mai mare în rândul românilor. Specialiștii în domeniu spun clar că acesta viitorul. O tranzacție aprobată recent de BNR ne arată clar că și România are un viitor sigur în acest domeniu. Mai trebuie însă și alinierea legislației la progresul de pe piețele financiare.

Cryptomonedele reprezintă cu siguranță viitorul. Este părerea analiștilor economici, dar și al multor antreprenori. Este o piață care se mișcă cu viteza luminii. Chiar dacă valoarea cryptomonedelor este influențată de evenimentele mondiale, criza energetică sau războiul din Ucraina, rămân totuși o investiție bună.

Bitcoin, aurul crypto, are scăderi masive

Chiar dacă Bitcoin a scăzut și poate va mai avea scăderi pe termen scurt, rămâne totuși cea mai apreciată cryptomonedă.

„Indiferent ce va mai apărea de acum înainte. Bitcoin este ca aurul, este ireversibil. Oamenii au văzut acum dintr-un alt mod cum piața crypto poate fi influențată din exterior. Președintele Ucrainei, de exemplu, a spus că își dorește mai mult donații în crypto și a primit echivalentul a 60 de milioane de euro. Gândiți-vă în ce context sunt rușii. Crypto pentru ei este soluția să facă ceva. Ei nu mai pot cumpăra valută. Acesta este cu siguranță viitorul. Să folosim tehnologia blockchain“, a declarat Antonio Enache CEO Sense 4 Fit, la emisiunea Stai de Șase, cu Bogdan Muzgoci.