Evenimentul Zilei > Actualitate > Bisericile, refugii anti-caniculă. Unde se întâmplă una ca asta
Bisericile, refugii anti-caniculă. Unde se întâmplă una ca asta

Bisericile, refugii anti-caniculă. Unde se întâmplă una ca asta

Subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, a propus ca și bisericile să devină locuri unde oamenii să se poată refugia de caniculă. Ideea a fost lansată cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural, la finele săptămânii.

Meteorologii anunțat o vară secetoasă, caniculară, cu temperaturi spre valori greu de suportat, mai ales de către persoanele în vârstă, sau de cele care suferă de diferite boli. Subprefectul timișean propune ca instituţiile de cultură şi bisericile să aibă porţile deschise în această perioadă pentru a le oferi oamenilor adăpost de caniculă.

„Atunci când se activează aceste centre de refugiu să-i rugăm pe toţi cei care au instituţii de cultură să deschidă şi ei porţile. La Filarmonică, Muzeul de Arte, chiar dacă e foarte cald, nu strică oamenilor să intre în aceste centre de cultură. Luaţi legătura şi cu bisericile, vara este foarte plăcut să intri într-o biserică, oamenii se pot reculege acolo. Ştiu că din unele motive organizatorice şi financiare unele biserici se închid pe timpul zilei. Să oferim mai multe şanse oamenilor care se supraîncălzesc”, a spus Zoltan Marossy, subprefectul de Timiş, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Locurile amenajate astfel vor fi aprovizionate cu apă, urmând ca aici timișorenii să se poată răcori și hidrata.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: