Evenimentul Zilei > Actualitate > Biserica Catolică, zguduită din temelii. Un episcop a renunțat la tot pentru o romancieră de ficțiuni erotico- satanice
Biserica Catolică, zguduită din temelii. Un episcop a renunțat la tot pentru o romancieră de ficțiuni erotico- satanice

Biserica Catolică, zguduită din temelii. Un episcop a renunțat la tot pentru o romancieră de ficțiuni erotico- satanice

Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii. Dar presa  a aflat despre secretul său care a bulversat o lume întreagă.

Mai precis, atunci când episcopul spaniol Xavier Novell a anunțat că îşi depune demisia, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii în ceea ce priveşte adevăratul motiv, dar mass-media spaniolă relatează acum că episcopul s-a îndrăgostit de o romancieră care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice.

Episcopului Xavier Novell, îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotico- satanice

În 2010, la vârsta de 41 de ani, a devenit cel mai tânăr episcop al Spaniei, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei. El a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a efectuat exorcisme.

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona cu aprobarea Vaticanului a fost o surpriză luna trecută. Se spune că s-a întâlnit de mai multe ori cu oficialii Vaticanului, precum și cu Papa însuși.

Xavier Novell a fost tradițional în remarcile sale despre avort, dar opiniile sale stridente cu privire la homosexualitate și sprijinul deschis pentru independența catalană au fost controversate.

A fost un șoc când Religión Digital a raportat că se îndrăgostise de divorțata Silvia Caballol, psiholog și romancier erotic. Site-ul de știri a spus că fostul episcop caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei ca agronom.

Episcopul recunoaște: „M-am îndrăgostit și vreau să fac lucrurile în mod corespunzător”

Cărțile lui Silvia Caballol includ titluri precum Iadul poftei lui Gabriel și trilogia Amnezie. În una dintre lucrările sale, cititorului i se promite o călătorie în sadism, nebunie, pofta și o luptă între bine și rău cu Dumnezeu și Satana.

Nici fostul episcop, care are acum 52 de ani, nici romanciera nu au răspuns la rapoarte, deși Religión Digital l-a citat spunând „M-am îndrăgostit și vreau să fac lucrurile în mod corespunzător”.

Cazul său a ridicat din nou discuții despre celibat în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că în tinerețe se îndrăgostise de o fată de 18 ani și că mai târziu își dorise să se căsătorească și să aibă copii înainte de a o lua pe altă cale, scrie BBC.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: