Protestatarii de sătpămâna trecută au intrat cu ajutorul unor invitații din partea USR, scrie Mediafax. Imediat după ce au făcut accesul la Palatul Parlamentului, aceștia nu s-au dus la nivelul 1M, unde este grupul parlamentar al USR, ci au rămas la nivelul P1, unde au protestat, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susținea un discurs în plenul reunit despre preluarea președinției Consiliului UE de către România.

„S-a terminat şedinţa Biroului permanent, în care s-a întâmplat unul dintre cele mai mari abuzuri de care am auzit în istoria parlamentarismului român până acum. Liderul de grup al PSD a propus o pedeapsă colectivă, ca întreg grupul USR să nu mai aibă voie cu invitaţi în Parlament. Este un abuz regulamentar. (…) A fost un scandal în şedinţă, în urma căruia domnul Florin Iordache a decis că totuşi să amâne această decizie, însă propunerea a rămas pentru ziua de mâine”, a afirmat deputatul USR, Claudiu Năsui, după şedinţa de luni a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe 20 iunie a avut loc un protest în Parlament, în faţa sălii plenului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă.

Mesajele protestatarilor din parlament: "Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Cuib de hoţi şi de mafioţi". "Astăzi protestăm şi dumneavoastră veţi lua distanţă şi ne veţi respecta acest drept constituţional", a declarat unul dintre protestatari.

Manifestaţia a avut loc în timp ce în plenul reunit al Parlamentului Viorica Dăncilă ţine un discurs despre stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019.