Evenimentul Zilei > Actualitate > Bine aţi venit în Matrix: Printr-o simplă atingere veţi afla TOTUL despre TOT ceea ce vă înconjoară!
Bine aţi venit în Matrix: Printr-o simplă atingere veţi afla TOTUL despre TOT ceea ce vă înconjoară!

Bine aţi venit în Matrix: Printr-o simplă atingere veţi afla TOTUL despre TOT ceea ce vă înconjoară!

Un simplu chip implantat în obiectele din jurul vostru vă va permite să aflaţi totul despre ele doar prin simpla atingere. Şi asta este doar începutul.

Ericsson a prezentat astăzi o tehnologie despre care cei mai mulţi oameni credeau că există doar în filme. Un chip, cu dimensiuni foarte mici (aprox. 1 mm pe 1 mm), poate fi implantat în hârtia cartonată din care sunt formate ambalajele pentru produse, alături de o baterie şi antenă. Cu ajutorul unei tablete speciale, care are o anumită aplicaţie, corpul vostru devine transmiţător de informaţii: cu o mână veţi atinge produsul, iar cu cealaltă mână veţi ţine tableta sau telefonul pe care vor apărea toate informaţiile stocate pe chip despre produsul respectiv. Practic, în viitorul apropiat, vom afla totul despre produsele dintr-un magazin doar prin atingere.

Această tehnologie este dezvoltată de Ericsson de circa trei ani, iar peste alţi trei ani este foarte posibil s-o vedem pe piaţă. Dacă ne uităm însă la istoricul noilor cuceriri tehnologice, ne putem imagina faptul că, poate, în anumite cercuri extrem de restrânse, această tehnologie era cunoscută şi aplicată de mult mai mult timp.

Şi asta este doar începutul: este posibil, în viitor, ca aceste chipuri să fie implantate sub piele şi să transmită, printr-o simplă atingere, informaţii despre persoana respectivă. Cu un pic de imaginaţie, ne putem imagine o secvenţă în care vă vizitează un agent al Fiscului şi, după o strângere de mână, vă va spune calm că aveţi de plătit la stat o anumită sumă de bani.

Adepţii teoriei conspiraţiei vor vorbi probabil despre o nouă modalitate, extrem de eficientă, de a controla o populaţie care ar putea depăşi cifra de 8 miliarde de oameni în doar câţiva ani